Titre

De Nederlandse kaasplank

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789492077677

Éditeur

Trichis Publishing B.V.

Prix

10,00(Excl. toute livraison)

Détails

2016, 192pp, hardcover gebonden, IN PERFECTE STAAT, GESIGNEERD,

Plus d'informations
Uitverkoopprijs
Samenvatting
In het allereerste boek over kaasplateaus De Nederlandse Kaasplank geeft Maarten Koek, fromager-sommelier van sterrenrestaurant Perceel, praktische tips om jouw eigen ideale kaasplank samen te stellen met Hollandse kazen.

Kun je een kaasplank maken van alleen Nederlandse kazen? Wat is het ideale kaasplateau voor na het kerstdiner? Leg je een zachte geitenkaas nu op de eerste of tweede plek van je kaasplank neer? En wat voor drank en zoetigheid passen goed bij een blauwschimmelkaas? Maarten Koek ontdekt, proeft en combineert.

"Als fromager constateer ik dat steeds meer liefhebbers voor een kaasplateau kiezen tijdens hun restaurantbezoek, maar ook tijdens etentjes met vrienden", vertelt Koek. "Ik merk echter ook dat het vragen oproept, zoals wélke kaas kies ik dan en wáár moet ik die neerleggen? Met De Nederlandse Kaasplank wil ik die enthousiaste groep een houvast geven en hen inspireren om te experimenteren met producten uit eigen land."

In een roadtrip langs 21 Nederlandse boerderijen gaat Maarten Koek - door Gault&Millau uitgeroepen tot Beste Fromager van het Jaar 2015 - op zoek naar de verhalen achter de kaasmakers en proeft hij voor hem bekende en onbekende Nederlandse kazen. "Natuurlijk, we staan bekend om onze prachtige Goudse kazen, maar er is zoveel meer. De boerenkazen zijn aan een opmars bezig, maar Nederland produceert ook hele mooie geiten- en schapenkazen van goede kwaliteit en zelfs blauw- en roodflorakazen! Die variëteit proberen we terug te brengen in De Nederlandse Kaasplank."

Naast mooie anekdotes van de boerderijen en de proeverij, besteedt Maarten Koek ook aandacht aan begeleidende wijnen én bijpassende zoete drupjes - zijn signatuur bij Restaurant Perceel. "In De Nederlandse Kaasplank vertel ik niet hoe het moet; smaken verschillen nu eenmaal. Het gaat erom dat ik liefhebbers van kaas inspireer op alle gebieden. Het is uiteindelijk aan henzelf om op pad te gaan, de verschillen te proeven en te experimenteren: er is genoeg."
Images
Koek, Maarten, Verhoeff, Etienne - De Nederlandse kaasplank
Koek, Maarten, Verhoeff, Etienne - De Nederlandse kaasplank
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Huis van de Letteren.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Huis van de Letteren
  • Après votre commande vous et Huis van de Letteren recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Huis van de Letteren
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Huis van de Letteren peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers