Titre

Ruimte om te horen. Preken en de psyche van de hoorder

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Areopagus 2009

Prix

3,95(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback, zo goed als nieuw!

Plus d'informations
In de meeste kerkdiensten wordt een preek gehouden. In veel kerken is de preek zelfs het centrale element van de dienst. Maar wat gebeurt er eigenlijk tussen preek en luisteraar? Krijgt de preek betekenis voor de hoorders, en zo ja, hoe dan? Welke rol speelt de psyche van de hoorder? Dit boek presenteert de resultaten van een empirisch onderzoek en laat zien dat de psyche van de luisteraar diens ruimte om te horen in aanzienlijke mate bepaalt. Het benoemt aandachtspunten voor het maken en houden van een preek die relevant zijn voor een prediker die niet voorbij wil gaan aan de psychologische factoren in het hoorproces. Rekening houden met deze psychologische factoren kan eraan bijdragen dat de preek een ruimte wordt waarbinnen mensen Gods stem vernemen.

Dr. J. Schaap-Jonker is theoloog en psycholoog en werkt als universitair docent godsdienstpsychologie aan de Protestantse Theologische Universiteit te Kampen. Daarnaast is zij coördinator van het Kenniscentrum Religie en Levensbeschouwing in relatie tot Geestelijk Gezondheidszorg bij Dimence te Zwolle en lid van de visiegroep van Areopagus, centrum voor contextuele en missionaire prediking (IZB). In 2008 promoveerde zij op het proefschrift 'Before the face of God: an interdisciplinary study of the meaning of the sermon and the hearer's God image, personality, ans affective state'.
Images
J. Schaap-Jonker - Ruimte om te horen. Preken en de psyche van de hoorder
Goudopsnee Veenendaal

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Goudopsnee.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Goudopsnee
  • Après votre commande vous et Goudopsnee recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Goudopsnee
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Goudopsnee peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers