Titre

Bloedbruiloft | Yerma | Na verloop van vijf jaar

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789029023825

Éditeur

Meulenhoff, 1985

Prix

40,00(Excl. toute livraison)

Détails

paperback, vrijwel nieuw

Plus d'informations
Bloedbruiloft speelt zich af in de tijd en op de plaats waar het door Lorca werd geschreven, waar het door zijn gezelschap werd gespeeld en door het publiek werd bezocht: in Andalusië, omstreeks 1933. De toeschouwers zagen een tragedie die zich afspeelde in hun eigen hier en nu. De achterliggende anekdote ontleende Lorca grotendeels aan een actuele kwestie, die een paar jaar eerder in de kranten alle aandacht kreeg en bekend stond als ‘de misdaad van Nijar’. De kranten leverden overigens nogal verschillende versies van wat er gebeurd zou zijn. En vervolgens is het ook niet zo dat Lorca alle feiten klakkeloos heeft overgenomen, maar de kwestie leverde hem een wel een zeer concrete bron voor een diep uitgewerkte story. De kranten meldden destijds de volgende gebeurtenis:

Op de dag van een huwelijk uit zakelijk belang, ontvluchtte de bruid de haar toegewezen bruidegom en verdween met haar geliefde neef. Verward verlieten de meeste gasten de ontregelde bruiloft. Enkele anderen gingen met de Guardia Civil op zoek en vonden enkele kilometers verderop het lijk van de vermoorde neef. Ook vonden zij ook de bruid, die zich dichtbij de plek van de moord had verscholen. Zij bekende dat zij te paard de bruiloft was ontvlucht met haar neef en zij vertelde hoe hij onderweg was neergeschoten door een gemaskerde man, die vier keer afvuurde. De Guardia Civil arresteerde de bruidegom, maar deze ontkende iedere betrokkenheid bij de moord. De bruid leefde na deze bloedbruiloft nog tientallen jaren, maar is nooit meer getrouwd.

Deze geschiedenis woekerde jarenlang door het hoofd van Lorca en uiteindelijk zette hij de tragedie in enkele weken op papier. De première in Madrid, 1933, was direct een groot succes – al tijdens het tweede bedrijf mocht Lorca applaus in ontvangst nemen. Inmiddels behoort Bloedbruiloft tot het wereldrepertoire en wordt regelmatig opgevoerd.
Images
García Lorca, Federico - Bloedbruiloft | Yerma | Na verloop van vijf jaar
García Lorca, Federico - Bloedbruiloft | Yerma | Na verloop van vijf jaar
Hartogboeken Rotterdam

VERZENDKOSTEN NEDERLAND:

PostNL
Briefpakje: E 3,85 (tot 2 kg)
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres of E 6,45 naar een PostNL afhaalpunt

DHL
Pakketpost: E 6,25 naar een huisadres of E 4,75 naar een DHL afhaalpunt

DPD
Pakketpost: E 6,95 naar een huisadres

VERZENDKOSTEN BELGIË:

DPD
Pakketpost (KLEIN PAKKET): E 6,95 naar een huisadres
Pakketpost (GROOT PAKKET): E 8,00 naar een huisadres

__________________________________________________________________________________

Of afhalen in het magazijn (Maria Danneelserf 1, Capelle a/d IJssel) op ma. t/m zat. tussen 15.00 en 16.00 u. Alleen op afspraak!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Hartogboeken.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Hartogboeken
  • Après votre commande vous et Hartogboeken recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Hartogboeken
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Hartogboeken peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers