Titre

Culturele waarden en communicatie in internationaal perspectief.

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Uitgeverij Coutinho b.v., Bussum

Prix

15,00(Excl. toute livraison)

Détails

2002, Eerste druk (?), 276 pp., paperback, zeer goede staat, als nieuw

Plus d'informations
Cultuur en communicatie zijn zo nauw met elkaar verweven dat verschillen in cultuur automatisch leiden tot verschillen in communicatie. In dit boek wordt een overzicht gegeven van theorieën over cultuurverschillen en de verschillen in communicatie die daaruit voortvloeien, zowel verbaal als non-verbaal. Uitgangspunt daarbij is een vergelijking van Nederland en Vlaanderen, twee gebieden die wel dezelfde taal maar niet dezelfde cultuur hebben. De verschillen tussen beide culturen worden vervolgens vergeleken met andere Europese culturen en Aziatische, Arabische en Afrikaanse culturen.

De talrijke voorbeelden en oefeningen in Culturele waarden en communicatie maken je bewust van je eigen cultuur en van de problematiek van interculturele communicatie. Hierdoor leer je de communicatie van andere culturen beter te begrijpen en zelf effectiever intercultureel te communiceren en samen te werken met of leiding te geven aan mensen uit verschillende culturen.

Culturele waarden en communicatie is bedoeld voor iedereen die in zijn opleiding of beroep te maken heeft met mensen van andere cultuurgroepen. Het boek is ook interessant voor professionals die werken in internationaal opererende organisaties en organisaties die met lokale diversiteit te maken hebben. Dit intercultureel management staat centraal in het laatste hoofdstuk, waarin onder andere HRM, conflicthantering en bedrijfsethiek aan de orde komen.
Op de website is ondersteunend materiaal te vinden.

Marie-Thérèse Claes is verbonden aan het Institut Catholique des Haute Etudes Commerciales in Brussel en de Université Catholique de Louvain-la-Neuve, en zij werkte aan de Business Faculty van de Asian University in Thailand.
Marinel Gerritsen is hoogleraar Interculturele Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Images
Claes, Marie-Therese/ Gerritsen, Marinel - Culturele waarden en communicatie in internationaal perspectief.
Olive books Utrecht

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Olive books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Olive books
  • Après votre commande vous et Olive books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Olive books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Olive books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers