Titre

De mogelijkheid van een eiland

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789029562744

Éditeur

Arbeiderspers, De

Prix

12,50

Détails

2006 2e druk / gebonden / 420 pag. / 601 gram / gelezen en in goede staat

Plus d'informations
Daniel is een succesvolle komiek: met bijtende humor legt hij de pijnlijke plekken van onze tijd bloot en verdient daarmee veel geld. Toch is hij niet gelukkig of hooguit incidenteel. Maar is dat een reden om de voorkeur te geven aan een volmaakt rimpelloos, onthecht leven, zoals zijn kunstmatige nazaat Daniel25 zich eeuwen later afvraagt? De Opperzuster zegt van wel, maar zij vergeet één ding: `Er bestaat een mogelijkheid van een eiland binnen de tijd.
In zijn meest ambitieuze roman tot nu toe trekt Michel Houellebecq de lijn van Elementaire deeltjes en Platform verder door. Nu onze westerse samenleving zich gretig lijkt te hebben gevoegd naar het zwartkomische beeld dat hij ervan heeft geschetst in zijn eerdere werk, is het tijd voor de volgende fase: de nietigverklaring van de mens als zodanig. Maar achter die sardonische buitenkant gaat meer nog dan in Houellebecqs vorige romans een noodroep om liefde schuil. Mogelijkheid van een eiland is een superieur verbeeldingsexperiment dat niemand koud kan laten.

Recensie(s)
Deze vierde roman van de Franse bestsellerauteur bestaat uit het levensverhaal van de hedendaagse succesvolle komiek Daniel en het commentaar daarop van zijn genetisch gemanipuleerde afstammelingen Daniel 24 en 25, tweeduizend jaar later. Aldus schetst Houellebecq, net als eerder in 'Elementaire deeltjes', de onvermijdelijke ondergang van de hedendaagse mens, die zich laat leiden door egoïsme, wreedheid en seksuele drift en beschrijft hij een toekomst waarin een nieuwe mensensoort een kunstmatig leven leidt zonder sociale contacten en emoties. In het laatste deel laat Houellebecq zo'n nieuwe mens uitbreken en geïnspireerd door het levensverhaal van zijn verre voorganger op zoek gaan naar gevoelens van liefde en pijn. De auteur grijpt hoog met zijn thematiek en irriteert door zijn provocaties en grofheid in een boek dat in literair opzicht geen meesterwerk is en veel van de lezer vraagt. Bewonderaars en critici van deze net niet met de Prix Goncourt bekroonde roman tuimelden in Frankrijk over elkaar heen en de razendsnel verschenen vertaling kreeg ook bij ons veel aandacht. Vrij kleine druk.
Images
Houellebecq, Michel - De mogelijkheid van een eiland
Houellebecq, Michel - De mogelijkheid van een eiland
Houellebecq, Michel - De mogelijkheid van een eiland
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers