Titre

Zo is het genoeg / het laatste jaar van Jan Wolkers

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789023428749

Éditeur

De Bezige Bij

Prix

9,75

Détails

2008, 111pp, Gebonden

Plus d'informations
‘Zo is het genoeg’, dat waren de laatste woorden van Jan Wolkers, beeldhouwer, schilder, schrijver. Anderhalve week voor zijn tweeëntachtigste verjaardag werden hem ’s nachts door zijn vrouw Karina twee boterhammen met jam gebracht. Hij at een paar stukjes, lachte naar Karina en zonk weg in een diepe slaap, die twee dagen zou duren en waaruit hij niet meer ontwaakte. Op 19 oktober 2007, om half twee ’s nachts, overleed hij. In dit kleine requiem beschrijft Onno Blom, de biograaf van Wolkers, nauwgezet het laatste jaar van de kunstenaar. Hoe zag een dag van Wolkers eruit? Wie zag en sprak hij nog? Aan welke boeken, schilderijen en beelden werkte Wolkers? En hoe bereidden hij en Karina zich in hun huis op Texel voor op het onvermijdelijke? Zo is het genoeg is een vitale ode aan het leven en een bezonken kanttekening bij ouderdom en dood.


Onno Blom (1969) studeerde in 1994 cum laude af in de Nederlandse taal- en letterkunde en Culturele Studies. Na een aantal jaren te hebben gewerkt als literair redacteur bij dagblad Trouw en korte tijd als hoofdredacteur van Uitgeverij Prometheus Bert Bakker en adjunct-directeur van De Bezige Bij, is hij werkzaam als freelance journalist en literair criticus. Hij maakte voor Teleac een aantal radioprogramma’s en treedt op als interviewer en presentator bij literaire bijeenkomsten in het land. Blom is de officiële biograaf van Jan Wolkers.

Blom stelde de bloemlezing Een reservaat van pekelharingen (1995) samen - een bundeling beschouwingen van buitenlandse schrijvers over Nederland - en schreef Het fotografisch geheugen (over foto’s van Nederlandse fotografen, 1998), Zolang de voorraad strekt (een geschiedenis van de Boekenweekgeschenken, 2000), Zijn getijdenboek (2002), een geïllustreerd biografisch portret van Harry Mulisch, en Het fabeldier dat Komrij heet (2004), een monografie van Gerrit Komrij. Zo is het genoeg uit 2008 is het verslag van het laatste jaar van Jan Wolkers.

19 oktober 2017, op de tiende sterfdag van Jan Wolkers, verschijnt het langverwachte Het litteken van de dood, de indrukwekkende biografie van Onno Blom over de beeldhouwer-schilder-schrijver, over het rebelse leven van een van de meest geliefde kunstenaars van Nederland.
Boekhandel Kipka Appeltern

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Boekhandel Kipka.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Boekhandel Kipka
  • Après votre commande vous et Boekhandel Kipka recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Boekhandel Kipka
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Boekhandel Kipka peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers