Titre

Alphabets. From Graphics to Sculptures, Von der Graphik zur Plastik, Du grahisme a la sculpture.

Auteur
Langue

Meertalig

ISBN

9783855041022

Éditeur

ABC Verlag Zurich

Prix

85,00(Excl. toute livraison)

Détails

1987 isbn 3-85504-102-4 Gebonden met stofomslag 152 pagina's 3-talige uitgave (Eng.Dui.Fr.)

Plus d'informations
Takenobu Igarishi is een grafisch ontwerper en beeldhouwer met internationale faam. Zijn werk omvat een grote diversiteit aan vakgebieden: print media design -environmental design - corporate identity design - design planning - environmental form creation. Hij staat bekend om zijn posters met alfabetten en letters. De laatste tijd concentreert hij zich op het ontwerpen van drie-dimensionele alfabetten in verschillende vormen-met name sculpturen. Igarashi werd in 1944 geboren in Hokkaido Japan en studeerde in 1968 af aan de Tama University of garashi Design of Fine Arts in Tokyo. Vervolgens behaalde hij in 1969 een masterdiploma in design aan de Universiteit van Californië in Los Angeles en richtte hij in 1970 Takenobu Igarishi Design op. Dit buro werd in 1985 omgedoopt tot Igarishi Studio. Hij was gastprofessor aan de Universiteit van Californië waar hij van 1975 tot 1976 grafisch ontwerp doceerde en was van 1979 tot 1985 docent aan de afdeling Engineering van de Chiba Universiteit. Hij heeft lezingen gegeven en werken tentoongesteld in verschillende universiteiten en instellingen zoals Smithsonian Institution - Art Center College of Design en ICO GRADA. Designtijdschriften waaronder Graphis en Idea hebben speciale aandacht besteed aan Igarishi en hij heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn ontwerpen.
Over deze uitgave (Alphabets from Graphics to Sculputes):
Hoe ver kunnen we gaan met de grafische presentatie van het alfabet? Verliezen of winnen letters aan betekenis naarmate hun vormen verder worden geabstraheerd? Kan het alfabet dezelfde iconische kracht bezitten als Chinese karakters? Kan een letter een sculptuurachtige monoliet worden en toch zijn communicatieve gratie behouden? Het werk van Takenobu Igarashi vertegenwoordigt een belangrijke fascinerende richting in de grafische wormgeving. Zijn bi-culturele achtergrond en veelzijdige verbeeldingskracht hebben geresulteerd in een reeks van zowel twee- als driedimensionale alfabetten en cijfers. Dit boek is een grondige kennismaking met Igarashi's werk: zijn posters - het tienjarige MOMA-kalenderproject en vooral zijn sculpturen: oogverblindend qua vorm- materialen en concept.
Ezelsoor Breda Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ezelsoor Breda.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ezelsoor Breda
  • Après votre commande vous et Ezelsoor Breda recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ezelsoor Breda
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ezelsoor Breda peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers