Titre

De traditionele Franse keuken

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789062918928

Éditeur

Bzztoh

Prix

4,00(Excl. toute livraison)

Détails

2014, paperback, 256 p.

Plus d'informations
Beschadigde kaft, deel boek heeft een vouw, verkleurd boekblok, idem binnenkant, vlekjes voor- en achterin, verder goed.

De nouvelle cuisine heeft haar langste tijd wel gehad. Mensen met smaak en gezond verstand houden uiteraard nog wel van 'haute cuisine', maar geven daarbij tegenwoordig de voorkeur aan eerlijke en zuivere gerechten. De traditionele Franse keuken is een uitstekende gids bij de terugkeer naar het oorspronkelijke voedsel, want de traditionele keuken van de bevolking op het Franse platteland is in feite de basis van de haute cuisine.

Van de rijke eenvoud van de Normandische keuken tot de overvloed en weelde van de keuken uit de Provence, van de Corsicaanse keuken met de Italiaanse invloeden tot de montagnard-recepten uit de Savoie-Alpen en de stamppotten uit de Elzas - iedere regio in Frankrijk heeft een eigen traditionele stijl die zijn oorsprong vindt in het specifieke landschap en klimaat, maar ook in de streekgebonden flora en fauna. Brigitte Tilleray bezocht alle streken van Frankrijk minstens een jaar om een verzameling originele, gezonde en gevarieerde gerechten bijeen te kunnen brengen. Op haar reizen schoof zij aan bij eenvoudige plattelandsmensen, vissers, schaapherders, boeren en mijnwerkers. Of het nu gaat om een strandfeest, gebakken mosselen op de 14e juli, of een warme stamppot ergens hoog in de bergen terwijl de eerste sneeuw valt, bij alle variatie ontdekte de auteur steeds het fascinerende en herkenbare patroon dat aan de basis ligt van de traditionele Franse keuken.

De traditionele Franse keuken bevat schitterende foto's van David George en zo'n 200 authentieke, originele recepten door Brigitte Tilleray. Daarmee is die boek een fantastische bijdrage tot een van Europas meest opwindende eetculturen.
Images
Tilleray, B. - De traditionele Franse keuken
Queeste Assen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Queeste.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Queeste
  • Après votre commande vous et Queeste recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Queeste
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Queeste peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers