Titre

En tóch staat de Martini. Groningen onder Duitsch schrikbewind.

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

J. Niemeijer, Groningen

Prix

5,00(Excl. toute livraison)

Détails

1945, gebonden, 149 pp. Geïllustreerd. (ouderdomsverkleuring)

Plus d'informations
Het doel, dat de samenstellers van dit boekje zich hebben gesteld, is begrensd: het schrijven van een populair relaas over het ,,wel en wee' van Groningen tijdens den tweeden wereldoorlog, met dien verstande dat daaronder ook begrepen mag worden een korte schets van de gebeurtenissen, welke als 't ware de kenmerken hebben gevormd van de overgangsperiode, noodzakelijkerwijs aan het herstel van een eenigszins normalen gang van zaken moest voorafgaan.

En uit dat oogpunt beschouwd maakt 't geen aanspraak op volledigheid. Maar aan alles wat kan dienen, om herinnering te bewaren aan deze veelbewogen periode is zooveel mogelijk aandacht geschonken, aan gebeurtenissen van zuiver plaatselijken aard méér dan aan onderwerpen, welke een algemeen karakter dragen en voor geheel Nederland vrijwel dezelfde toepassing vonden en uitwerking hadden.

De herinnering aan dit alles zal in den loop der jaren weer verbleeken. Maar dan is 't toch wel goed een middel bij de hand te hebben, om het geheugen op frisschen. Daarvoor kan dit boekje dienstig zijn. Bovendien zullen er generaties komen, voor wie het geschreven woord de eenige bron van inlichting is, en voor haar kan dit geschriftje waarde hebben, voor zoover zij belang stellen in de geschiedenis van Groningen tijdens een periode, welke, ook in letterlijk zin, Europa op zijn grondvesten deed sidderen.

Groningen, 1945
De boekenzolder Sellingen

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie De boekenzolder.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec De boekenzolder
  • Après votre commande vous et De boekenzolder recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de De boekenzolder
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • De boekenzolder peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers