Titre

De transformatie van Thailand van een agrarische in een industriële samenleving

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Luuk Knippenberg, Nijmegen 2003

Prix

15,00(Excl. toute livraison)

Détails

Softcover, in goede staat

Plus d'informations
Het onderwerp van deze studie is de transformatie van een agrarische samenleving in een industriële samenleving, meer in het bijzonder die van de Thaise samenleving.

De keuze voor het onderwerp is ingegeven door de overtuiging dat het verwezenlijken van een dergelijke transformatie al decennia de kwintessens uitmaakt van het streven naar ontwikkeling van de meeste samenlevingen en overheden. Tegelijkertijd zijn er echter maar weinig industriële of ontwikkelde maatschappijen. De lijst van industriële samenlevingen of landen is alles welbeschouwd de afgelopen honderd jaar nauwelijks van samenstelling veranderd.

De in deze studie verdedigde stelling - ontleend aan een theorie van de antropoloog Ernest Geliner - is dat dit komt, omdat die stap nog veel moeilijker te zetten is dan wordt aangenomen. Als men beter kijkt naar voorwaarden waaraan een industriële samenleving moet voldoen en deze vergelijkt met de kenmerken van agrarische samenlevingen, is het zelfs waarschijnlijker dat de transformatie faalt dan dat ze lukt.

Dit bracht mij er toe om te zoeken naar een land dat een dergelijke overgang wel met succes had gemaakt en te onderzoeken of dat resultaat kon worden verklaard op basis van de theorie van Geilner. De keuze viel op Thailand. Het transformatieproces van Thailand heeft een lange geschiedenis en is grillig verlopen. Zo werd Thailand honderd jaar geleden gezien als een moderne samenleving in wording; vijftig jaar geleden als een voorbeeld van een achtergebleven of onderontwikkelde agrarische samenleving; en een kleine tien jaar geleden als een goed voorbeeld van geslaagde industrialisering.

Het doel van deze studie is daarmee: het beschrijven en duiden van het transformatieproces van Thailand in de tijd, grofweg de periode 1850-1985. Daarbinnen staat echter niet zozeer de transformatie van Thailand centraal, als wel het transformatieproces zelf; de vraag in hoeverre dit geduid kan worden met behulp van genoemde theorie.
Images
Knippenberg, Luuk - De transformatie van Thailand van een agrarische in een industriële samenleving
Doornweerdje Oosterbeek

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.

De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.

Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Doornweerdje.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Doornweerdje
  • Après votre commande vous et Doornweerdje recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Doornweerdje
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Doornweerdje peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers