Titre

DE AMERIKAANSE TOEKOMST / Een geschiedenis

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789025429645

Éditeur

Uitgeverij Contact, Amsterdam/Antwerpen, 2008

Prix

5,00(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback met verlijmde katernen, 476 pp, in goede staat, licht holle rug

Plus d'informations
Vertaald door Frans van Delft, Guus Houtzager en Meile Snijders.

Met de verkiezing van een nieuwe president in november 2008, zijn de Verenigde Staten begonnen aan een intens zelfonderzoek over het verloop van de eigen geschiedenis: hoe de Amerikaanse identiteit tot stand kwam in een reeks van crises en confrontaties, en hoe het land dat begon als 'de laatste hoop voor de mensheid' zo gehaat en verdacht is geraakt in een groot deel van de wereld.
DE AMERIKAANSE TOEKOMST, geschreven door een auteur die zijn halve leven in Amerika heeft doorgebracht, geeft een omvattend antwoord op de vraag hoe Amerika terecht is gekomen bij dit pijnlijke moment van besef over de eigen identiteit als natie en de plaats in de wereld. Het boek behandelt de belangrijkste kwesties die Amerikanen nu bezighouden -en traceert de geschiedenis van de huidige crisis.
Het boek leest als een geschiedenis van Amerikaanse 'uitzonderlijkheid -het 'Amerikaanse verschil' dat zoveel betekent voor het Amerikaanse volk en dat zowel tot rampen als triomfen heeft geleid. Een van die 'verschillen' is altijd het vermogen geweest om hernieuwd en sterker terug te komen wanneer het land onder rampspoed leek te bezwijken. 1932 en 1976 zijn daarvan voorbeelden; 2008 is ook zo'n moment waarop het lot van Amerika, en daarmee van de wereld, aan een zijden draad hangt. DE AMERIKAANSE TOEKOMST maakt duidelijk dat je je geschiedenis zal moeten kennen om te begrijpen wat er op het spel staat -want begrip is een voorwaarde voor hoop.
Images
Schama, Simon - DE AMERIKAANSE TOEKOMST / Een geschiedenis
Azucena Boek Winschoten

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Azucena Boek.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Azucena Boek
  • Après votre commande vous et Azucena Boek recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Azucena Boek
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Azucena Boek peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers