Titre

Op de vlucht. Naar dagboekaantekeningen van W.D. van Lieshout.

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789077767573

Éditeur

De Weideblik, Varik

Prix

15,00(Excl. toute livraison)

Détails

2015. Gebonden, 71 pp. Met tekeningen van Paul Klemann.

Plus d'informations
17 september 1944. Operatie Market Garden begint. Bij Groesbeek, in de omgeving van Nijmegen, worden duizenden geallieerde parachutisten gedropt. Zo hopen de geallieerden het einde van de Tweede Wereldoorlog te bespoedigen. Het pakt anders uit: Market Garden zal de grootste militaire operatie op Nederlands grondgebied worden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maandenlang ligt de omgeving van Groesbeek in de frontlinie. Burgers slaan op de vlucht, zoals het gezin van de Groesbeekse schoolmeester Van Lieshout. Het 'oorlogsdagboek' dat hij bijhield, inspireerde schrijfster Nicole Montagne en beeldend kunstenaar Paul Klemann tot het maken van Op de vlucht.
Op de vlucht beschrijft en verbeeldt de dramatische gebeurtenissen tijdens de vlucht door het oorlogsgebied en de indrukken die deze gebeurtenissen maken op het gezin: het contact met de bezetter, het cynisme van de ene burger, de hulpvaardigheid van de ander, maar ook de dood die een dagelijkse realiteit is en de willekeurige bedreiging van mensen en de vernietiging van hun bezittingen.
Op de vlucht gaat over een situatie die nog altijd actueel is. Ook nu lezen we dagelijks in de media dat talloze mensen, waar ook ter wereld, moeten vluchten voor oorlogsgeweld. Op de vlucht is dan ook niet alleen een boek over de strijd die vanaf de herfst van 1944 op Nederlandse bodem werd uitgevochten, maar vooral ook een boek over de universele problematiek van de oorlogsvluchteling.
De boekenzolder Sellingen

2024! De Boekenzolder uit Sellingen bestaat dit jaar 20 jaar!! En wie jarig is, trakteert!!
Alle klanten van de boekenzolder krijgen dit jaar 20% korting op hun bestellingen!!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie De boekenzolder.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec De boekenzolder
  • Après votre commande vous et De boekenzolder recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de De boekenzolder
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • De boekenzolder peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers