Titre

Rubicon Het einde van de Romeinse Republiek

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789025370558

Éditeur

Atheneaeum - Polak & van Gennep

Prix

10,00

Détails

2013 11e druk / paperback / 423 pag. / 534 gram / gelezen en in goede staat; wel met stickertje met NAW-gegevens

Plus d'informations
Toen Julius Caesar op een donkere ochtend in januari met zijn leger het grensriviertje de Rubicon overstak, onder het uitspreken van de woorden 'de teerling is geworpen', ontketende hij een van de beroemdste burgeroorlogen uit de geschiedenis.
Rubicon is een scherpzinnig, briljant geschreven en uitstekend gedocumenteerd verslag van hoe een grootse beschaving van republiek tot keizerrijk werd. Tom Holland vertelt ons het fascinerende verhaal van de val van de Romeinse republiek, beginnend bij de periode waarin de latere hoofdpersonen opgroeien: Caesar, Cicero, Cleopatra, Brutus, Pompeius, Augustus en vele anderen.
Een boek voor alle liefhebbers van spannende geschiedenis en alle kijkers van de met lof overladen serie Rome. In Engeland werd Rubicon ogenblikkelijk een besteller.
Recensie(s)
Over het einde van de Romeinse Republiek en de overgang naar het Romeinse keizerrijk, hetgeen zich in de jaren voor het begin van onze jaartelling afspeelde, is aardig wat geschreven door zowel klassieke als moderne historici. Des te opmerkelijker is het dat Tom Holland met 'Rubicon' een geheel nieuw boek heeft geschreven. Een boek waar op elke bladzijde het schrijfplezier vanaf spat. Holland brengt de hoofdrolspelers, bijvoorbeeld de generaals Sulla, Pompeius, Julius Caesar, de politicus Cato en de grote redenaar Cicero tot leven. Bij hen zijn het geen historische 'gestalten', zoals je zo vaak aantreft, maar mensen van vlees en bloed. Holland beschrijft gedetailleerd hoe de rivaliteit van enkele mannen leidde tot de vernieting van eeuwenoude vrijheden van Rome en uiteindelijk tot vestiging van een keizerrijk en dat gevolgen had voor de miljoenen inwoners van dat gigantische rijk. De Romeinse geschiedenis wordt nog steeds populairder. Die belangstelling zal door dit boek alleen nog maar groter worden. Met afbeeldingen en kaarten in zwart-wit, noten, een chronologie, bibliografie en register.
Images
Holland, Tom - Rubicon   Het einde van de Romeinse Republiek
Holland, Tom - Rubicon   Het einde van de Romeinse Republiek
Holland, Tom - Rubicon   Het einde van de Romeinse Republiek
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers