Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

Twee dispvtatien: de eene D. Petri Bertii, van de ketterije Pelagij ende Coelestij. de andere D. Iacobi Arminii, van des menschen vrije-willekeur en hare crachten. Wt den Latijne overgheset.

Auteur
Éditeur

Prix

125,00(Excl. toute livraison)

Plus d'informations
's-Graven-Haghe, Hillebrant Iacobsz., 1609. Vroeg 20e-eeuws omslagje. (40) p. Op de titelpagina, p. (12) en achteraan een identieke houtsnede met vrouwenkop tussen twee hoornen van overvloed. 1e druk. Het pamflet zelf is in goede staat. Het onbedrukte omslag (niet het oude pamflet) met stempels. Op het pamflet is met bruine inkt '806' geschreven en met rode inkt (oudtijds) heel klein 'dap. Arm:'. Twee 'rekkelijke' artikelen over de betekenis van het Pelagianisme van de predikant Jacobus Arminius en de kartograaf annex theoloog Petrius Bertius, voorafgegaan door een uitvoerige uiteenzetting van de vertaler uit het Latijn, die de verschillen benadrukte tussen de theologie van de vijfde-eeuwse ketter Pelagius en de door de 'preciezen' als ketter beschouwde 'rekkelijke' predikant Jacobus Arminius (1559-1609). Knuttel 1646. Tiele 806.
Images
BERTIUS, Petrus, & Jacobus ARMINIUS - Twee dispvtatien: de eene D. Petri Bertii, van de ketterije Pelagij ende Coelestij. de andere D. Iacobi Arminii, van des menschen vrije-willekeur en hare crachten. Wt den Latijne overgheset.
Fokas Holthuis Den Haag

Bezoek onze rijk geïllustreerde website en abonneer u gratis op onze wekelijkse nieuwsbrief

Nouveaux livres deFokas Holthuis

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers