Titre

Ruimte voor de stadsboom

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789075271140

Éditeur

Uitgeverij Blauwdruk

Prix

25,00(Excl. toute livraison)

Détails

2003, 128pp, paperback met flappem, gebonden

Plus d'informations
Betekenis
Groeiplaatsinrichting
Sortiment
Methodiek
Beleid

=====================================
De tekst op de flap:
Bomen gaan uitstekend samen met het stadsleven. Althans alléén het bovengrondse deel van de boom. De ondergrondse situatie is een heel ander verhaal. Juist terwijl bomen zo gewaardeerd worden, zijn de vooruitzichten minder rooskleurig. Er verdwijnen meer bomen dan er worden aangeplant. De belangrijkste oorzaken zijn de verslechterde groeiomstandigheden van de stadsboom.
Er zijn vele manieren om bomen in de stad een duurzame toekomst te geven. Van oudsher werd deze specifieke kennis pas bij de uitwerking van het ontwerp, of zelfs bij de plaatsing van de boom, toegepast. Dat is anno 2003 veel te laat. Door de grote druk op het stedelijk gebied moet vroeg in het planproces ruimte worden gereserveerd voor bomen.
Dit boek bevat diverse methoden voor een goede inrichting van de groeiplaats. Het is geschreven door Annemiek van Loon, docente beplantingen bij de opleiding Tuin- & Landschapsinrichting aan de Hogeschool Larenstein in samenwerking met een aantal deskundigen uit de praktijk. Het richt zich op alle mensen die direct bij de boom betrokken zijn, van het zoeken naar een locatie voor de boom tot en met het begeleiden van de boom naar een volwassen stadium. Maar het boek richt zich ook op de politiek en de opdrachtgevers, zodat zij zich meer bewust worden van de betekenis van bomen voor de kwaliteit van de stad.
Images
Loon, Annemiek van - Ruimte voor de stadsboom
Loon, Annemiek van - Ruimte voor de stadsboom
Loon, Annemiek van - Ruimte voor de stadsboom
Loon, Annemiek van - Ruimte voor de stadsboom
Smederij Tiel

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Smederij.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Smederij
  • Après votre commande vous et Smederij recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Smederij
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Smederij peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers