Titre

Te berg te dal, wij voeren overal / een Rijnschipper vertelt

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789060133149

Éditeur

Alk B.V., Uitgeverij De

Prix

15,00

Détails

216pp, hardcover, uitstekende conditie

Plus d'informations
Te berg te dal, wij voeren overal. Zo kan je het leven van veel schippersechtparen samenvatten. Met name in de tweede helft van de vorige eeuw. Het hebben van ‘personeel’ was niet meer vanzelfsprekend. Technische verbeteringen verlichtten het werk aan boord dat daardoor steeds vaker samen of in gezinsverband werd gedaan.

Gerrit Schouwstra en zijn vrouw Ank, lieten in 1961 een Rijnschip bouwen. De ‘Drechtstad’ kreeg kempenaarsmaten, was voorzien van een direct omkeerbare motor van 375 pk en werd uitgerust om te slepen, wat hij ook enkele jaren heeft gedaan. In 1987 kwam door ziekte een einde aan het varende leven van de Schouwstra’s. Maar hun reizenboek en herinneringen namen ze mee aan wal. Gerrit Schouwstra schreef die herinneringen op voor zijn kinderen en kleinkinderen. Die notities waren de basis voor dit boek. Zonder op- smuk vertelt Schouwstra over het leven aan boord, zijn reizen over Rijn, Moezel, Main en Neckar. De gevaren van de Boven Rijn, waar hoge stroomsnelheden het varen in voorspan noodzakelijk maakten. Maar ook het varen over Zeeland naar België of graan laden in Nieuweschans, om eens een hele andere hoek te noemen. Ze kwamen werkelijk overal waar hun schip maar kon komen.

Al lezende ervaar je hoe ingrijpend de binnenvaart veranderde gedurende de jaren die hier zijn beschreven. Dit boek is een serieus verhaal en gelijkertijd een document, dat, op een vlot geschreven manier, inzicht geeft in het reilen en zeilen in de binnenvaart van die tijd. Het varen in daghuur, de jaren bij de N.P.R.C. en het opereren op de vrije markt. De strijd om de beurs en de opmaat naar de afschaffing ervan. Deze beleving van een stuk recente geschiedenis brengt herinneringen naar boven die nooit vergeten mogen worden. Honderden foto’s ondersteunen het geschreven woord en maken het verhaal compleet.
Images
Groot, H. de - Te berg te dal, wij voeren overal / een Rijnschipper vertelt
Kringloop Kampen Kampen

NB. Wanneer u niet binnen 3 dagen een reactie van ons heeft, kan het zijn dat onze mail in uw spambox is terechtgekomen! Kijkt u daar dan even.De genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten. Die proberen we natuurlijk zo laag mogelijk te houden. De volgende verzendkosten gelden uitsluiten voor verzending binnen Nederland.: Een brievenbuspakje •Maximum formaat: 38 x 26,5 x 3,2 cm kost 4,15. Een zwaarder of groter pakje versturen wij in principe met TNT post en de kosten van verzending daarvoor is 6,95. Boeken boven de 50 euro versturen wij aangetekend. Zelf ophalen kan natuurlijk ook. Mail of bel dan wel even van te voren, dan kunnen wij de bestelling klaar leggen.Verzenden naar het buitenland kan natuurlijk ook tegen de gelden tarieven.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Kringloop Kampen.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Kringloop Kampen
  • Après votre commande vous et Kringloop Kampen recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Kringloop Kampen
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Kringloop Kampen peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers