Titre

Europalia 2009 China: CHINESE ROUTE. Op zoek naar China in Belgie.

Auteur
Éditeur

Brussel, Mercatorfonds, 2009

Prix

10,00

Frais de livraison

€ 6,99

Détails

Paperback met flappen, 230x170mm, 96p, 100 ill. in kleur. NL. ISBN 9789061539087.

Plus d'informations
Lang voor ons land het hart van Europa werd, was het al betrokken bij enkele hoogtepunten in de geschiedenis van de relaties tussen het Westen en het 'Middenrijk'. In het centrum van Beijing staat vandaag nog steeds, ietwat verdoken tussen de wolkenkrabbers, het observatorium van Ferdinand Verbiest, een van onze bekendste Chinamissionarissen. Het openbaar vervoer van de havenstad Tianjin is nog altijd gebaseerd op de eerste tramlijnen die er door onze landgenoten werden aangelegd aan het begin van de twintigste eeuw. Ook de eerste spoorwegverbinding tussen Beijing en het huidige Wuhan, een titanenwerk van 1270 kilometer, was van Belgische makelij. Over de hele wereld, van China tot in Belgie en ver daarbuiten, is bovendien het verhaal bekend van onze stripheld Kuifje en zijn vriendschap met de Chinese Zhang Chongren. Op het eerste gezicht ligt het in Belgie niet voor de hand om China tegen te komen op de hoek van elke straat. Toch zijn er in ons land her en der pareltjes van de Chinese kunst en traditie terug te vinden. Op de meest onverwachte plaatsen kan men Chinese symbolen aantreffen en contactpunten tussen Oost en West ontdekken. Chinese route wijst de lezer de weg langs Chinese bezienswaardigheden in Belgie. Onderweg vertelt deze gids de bijzondere verhalen die schuilgaan achter de Chinese kunstwerken, monumenten en chinoiserieen die men bij ons kan bewonderen.
Images
Benedicte VAERMAN,  Sara VANTOURNHOUT en Nicolas STANDAERT. - Europalia 2009 China: CHINESE ROUTE. Op zoek naar China in Belgie.
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers