Titre

De voorstad groeit / druk 5 / 1973

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789021492193

Éditeur

Querido's Uitgeverij BV, Em.

Prix

3,50

Détails

paperback

Plus d'informations
Louis Paul Boon

De voorstad groeit

De voorstad groeit is Louis Paul Boons debuut, in 1942 bekroond met de Leo-J.-Krijnprijs op aanraden van, onder anderen, Willem Elsschot en vervolgens midden in de oorlog uitgegeven. in België waar zo iets toen zonder inmenging van gewelddadiger hand kon. De voorstad groeit is al helemaal Boon, zoals wij hem uit latere werken kennen. Het boek behoort tot zijn meesterwerken: het is overigens de vraag, of hij andere dan meesterwerken heeft ge- schreven. In 1967 kreeg Boon voor zijn gehele œuvre de Constan- tijn-Huygensprijs.

[...] 'Het is het boek van de desillusies. ledereen, zowel rijken als armen, goeden als slechten, jong als oud, jaagt achter een droom, wil het onbereikbare, slaat zijn vleugels uit naar de zon en komt steeds, als in de beroemde mythe, vroeg of laat met een smak op de harde grond terecht. Het is nochtans dit najagen van dromen, dat volgens Boon de motor is die de aarde doet voort- draaien, die haar doet veranderen."

[...] 'Boon schrijft geen [...] littérature engagée in de échte zin van het woord. Boon constateert gewoon; hij wil geen sociale revoluties ontketenen. Zijn pessimisme is niet zozeer een pessi- misme om sociale onrechtvaardigheden als wel om het gebrek aan contact én liefde tussen de mensen."

[...] 'Gans zijn boek is een pleidooi voor méér begrip, een pleiten voor menselijkheid in een steeds meer gemechaniseerde wereld.
Images
Louis Paul Boon - De voorstad groeit / druk 5 / 1973
Louis Paul Boon - De voorstad groeit / druk 5 / 1973
leespassie Nieuw-Amsterdam

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie leespassie.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec leespassie
  • Après votre commande vous et leespassie recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de leespassie
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • leespassie peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers