Titre

Er speelde nog nét geen draaiorgel Amsterdam in stukjes

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789038805412

Éditeur

Nijgh & Van Ditmar

Prix

10,00

Détails

2018 1e druk / paperback / 179 pag. / 243 gram / gelezen en in goede staat.

Plus d'informations
Met enige onderbrekingen – een jeugd te Haarlem, en verblijven te Moskou, Berlijn, Den Haag en Washington – vertoeft Sylvia Witteman al haar leven lang te Amsterdam. Een belangrijk deel van de tijd banjert ze over straat en tekent ze op wat ze ziet: een poedersuikerdebat bij de oliebollenkraam; het horecaleed van twee argeloze chique oude Franse meisjes die denken dat je in Amsterdam zomaar iets kunt bestellen op een terras; en de doorlopende theatervoorstelling die het openbaar vervoer is, vol verdwaalde toeristen op zoek naar een plein (is het Leidseplein wel een plein?), en goedgebekte locals. Dit alles gelardeerd met de mooiste beschrijvingen van weersomstandigheden ("Het was een mooie, gouden nazomerdag, zo'n dag waarop je uit louter onverhoedse levensvreugd bloemen koopt terwijl je thuis nog bloemen hebt stáán') en hedendaagse architectuur ("Van buiten is het nieuwe Stedelijk Museum een monsterlijk stuk Gamma-sanitair, maar, zoals dat ook voor mensen schijnt te gelden: de ware schoonheid zit vanbinnen').

Recensie(s)
Bloemlezing uit eerder al gebundelde columns van de veelgelezen auteur (1965). In die zin dus oude wijn in een nieuwe zak. De nieuwe zak is het thema Amsterdam. Alle verhalen spelen zich af in de stad waar de columniste woont. Wanneer ze inspiratie van de straat haalt tijdens boodschappenrondjes of museumbezoekjes luistert ze vaak gesprekken af. Dat is vaak al genoeg om een filosofische vraag, een culturele kwestie of een actualiteit aan te snijden in "een stukkie'. Daarnaast zijn haar eigen ontmoetingen regelmatig aanleiding voor een onderhoudende column. De kracht van Witteman ligt niet alleen in de amusante herkenbaarheid van het dagelijkse leven in de stad. Het is de manier van schrijven die haar werk laat uitstijgen boven dat van vele anderen. Prachtige metaforen, originele woordkeuze en taalbeheersing in de ware zin van het woord. En als iets uit deze chronologische bloemlezing blijkt, is het wel dat ze in de loop van haar columnistenbestaan steeds beter is geworden.
Images
Witteman, Sylvia - Er speelde nog nét geen draaiorgel  Amsterdam in stukjes
Witteman, Sylvia - Er speelde nog nét geen draaiorgel  Amsterdam in stukjes
Witteman, Sylvia - Er speelde nog nét geen draaiorgel  Amsterdam in stukjes
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers