Titre

De wolk op het heiligdom. Brieven. (bewerkt naar de oorspronkelijke uitgave)

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Rozekruispers

Prix

7,50(Excl. toute livraison)

Détails

1948, hardcover, genaaid, linnen, 74 p.

Plus d'informations
Verkleurde, licht beschadigde kaft, verkleurd boekblok, idem binnenkant en wat kleine vlekjes, verder in goede staat.

Hoe kwam de mensheid tot haar huidige staat? En hoe kan zij eraan ontkomen? In zes brieven wordt de diagnose gesteld en de therapie gegeven: “De mens van voor de val was de levende tempel Gods, en op het ogenblik dat deze tempel verstoord werd, was door de wijsheid Gods het plan tot wederopbouw […] reeds ontworpen en vingen de geheimenissen aan van […] de ene waarheid. En deze waarheid is de wedergeboorte, de hereniging van de mens met God”. De Duitse mysticus Karl von Eckartshausen (1752-1803) heeft in zijn verhoudingsgewijs korte leven een bijzonder grote literaire activiteit ontplooid. Van de meer dan honderd titels van zijn hand geldt als de bekendste Gott ist die reinste Liebe, verschenen in 1790, welk werk als een keerpunt in zijn leven kan worden beschouwd. Het is in vele Europese talen vertaald en beleefde in de loop der jaren meer dan zestig drukken.
Als het belangrijkste werk van Karl von Eckartshausen moet echter de serie van zes brieven worden genoemd die hij in het jaar 1802 – dus aan het slot van zijn leven – heeft uitgegeven onder de titel: De wolk boven het heiligdom, of iets waarvan de trotse filosofie van onze eeuw niet heeft durven dromen. De uitgave van de Rozekruis Pers is gebaseerd op de oorspronkelijke Duitse uitgave van 1802. De inhoud van het boek zal door elke ernstige zoeker naar waarheid onmiddellijk innerlijk worden herkend.
Images
Eckartshausen, Karl von - De wolk op het heiligdom. Brieven. (bewerkt naar de oorspronkelijke uitgave)
Queeste Assen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Queeste.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Queeste
  • Après votre commande vous et Queeste recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Queeste
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Queeste peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers