Titre

Griekse mythen

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789025308841

Éditeur

Athenaeum - Polak & Van Gennep

Prix

10,00

Détails

2007 3e druk / paperback / 471 pag. / 576 gram / gelezen en in goede staat

Plus d'informations
Herakles en de Augiassstal Iason, Medeia en het Gulden Vlies Daidalos en Ikaros Ariadne, Theseus en het labyrint Midas, Orfeus, Narkissos, Eros en Psyche, Orestes en Elektra, Antigone, Oidipous. Het zijn de mythologische figuren van wie iedereen heeft gehoord en van wie iedereen het verhaal nou eens precies zou willen kennen. Dat kan op een zeer ontspannen en aangename manier met de prachtige hervertellingen van Imme Dros.Dit heerlijke leesboek is tegelijk een fantastisch naslagwerk, dankzij de uitvoerige namenlijst, familiestambomen en landkaarten.
Recensie(s)
Verzamelbundel waarin alle alle eerder gepubliceerde Griekse mythen van de auteur een plaats kregen, evenals twee volledig nieuwe bundels 'Anders dan andere mensen' en 'Liefde en haat'. In 'Liefde en haat' worden de bloedstollende geschiedenis van Atreus en zijn familie en het verhaal van Iokaste, haar dochters Antigone en Ismene en haar zoon en minnaar Oidipous verteld. In 'Anders dan andere mensen' zijn de mythen van o.a. Atalante, Heron en Midas opgenomen. De Ilios en de Odysseus zijn al eerder in de bundel 'Ilios & Odysseus'* (11e dr. 2015) beschreven. De verhalen zijn thematisch gerangschikt. Elke zin begint op een nieuwe regel en rechts is de tekst niet uitgelijnd. Een schitterende bundel waarin de prenten van Harrie Geelen in deze herdruk helaas niet in kleur, maar in zwart-wit zijn afgedrukt. Het gladde papier, het zeer leesbare, mooie taalgebruik, de verwijzingen en kaarten achter in het boek, de uitleg van alle namen en de stambomen van de Griekse goden, maken het boek tot een begerenswaardig bezit, dat ondanks de vele namen en gebeurtenissen zeer leesbaar is, alsmede een plezierig naslagwerk. Ongewijzigde herdruk. In 'Macht van de liefde'* (2012) zijn ook enige Griekse mythen uit deze bundel opgenomen. Vanaf ca. 13 jaar.
Images
Dros, Imme - Griekse mythen
Dros, Imme - Griekse mythen
Dros, Imme - Griekse mythen
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers