Titre

Overspel

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789029524810

Éditeur

Arbeiderspers, Amsterdam, 3e druk, 1982 (Grote ABC nr. 429)

Prix

2,00(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback, 227 bladzijden. Ex-libris voorin geplakt.

Plus d'informations
Overspel gaat over overspel. Drie verhaallijnen zitten er in deze vlot lezende roman waarin alles ook heel natuurlijk naar het einde loopt. Die drie verhalen kennen drie hoofdpersonen, die weer alles met elkaar te maken hebben: de Haagse bankemployé Anton Hofman, zijn dochter Anna en zijn zuster, de Amsterdamse kunstenares Laura. De ijdele, egoïstische Laura heeft het te kwaad met het overspel van haar man David („Ik krijg geen adem bij je", p. 61) en worstelt met haar haat/liefde-gevoelens jegens hem, uit gesponnen in uit het leven gegrepen moedwil-en-misverstand-dialogen. Uiteindelijk glijdt ze tijdens de jaarwisseling, letterlijk, uit en verdrinkt in een Amsterdamse gracht. Ongelukje of zelfmoord? In ieder geval het einde van een van de verhaallijnen. Anna gaat als au-pair-meisje van 18 naar Engeland, waar ze de vruchten plukt van de ontrouw die brillenverkoper Donald Masefield pleegt. In een brief aan Laura schrijft ze o.a.: „Ik houd zoveel van Donald Masefield, dat het pijn doet", (p. 152). Zijn vrouw Penny is in Anna's ogen vanaf het begin „een eng knaagdier", (p. 10). Margaret Thatcher is er niets bij. Het hele boek door wordt deze diagnose te pas en te onpas bevestigd, totdat Penny van de trap valt en dodelijk gewond raakt. Is zij, die een hygiëne-manie had, door één van haar kinderen geduwd? In ieder geval betekent deze smak het einde van verhaallijn twee (Anna gaat naar Nederland, maar aan het einde van Overspel maakt ze aanstalten naar Engeland terug te keren). Anton Hofman behartigt onder meer de geldzaken van barones Van Voorst en leeft er goed van. al houdt hij dat voor zijn vrouw Maria en de familie verborgen: „Hij had verzwegen, hij had gelogen, ook tegen haar (=Laura). Stuk voor stuk bedroog hij 'de vrouwen die hem het dierbaarst waren. Ja, ook Anna, die hij had laten gaan omdat hij niet langer kritiek en gezeur kon velen." (p. 125). Ook met het geld van de barones, die tragischerwijs aan kanker zal sterven, pleegt hij overspel. Hij beproeft zijn geluk met geleend geld van Laura, maar faalt. Tenslotte keert hij, na een intermezzo in Frankrijk, met hangende pootjes naar zijn vrouw terug. Wordt hij vervolgd voor het stiekum speculeren met het geld van de goedgelovige doch wereldwijze barones? Ach, het loopt niet zo'n vaart: „wie weet wat ons nog te wachten staat." (p.227) luidt de slotzin. En zo loopt de derde verhaallijn ten einde.
Images
Keulen, Mensje van - Overspel
Leesluis Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Leesluis.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Leesluis
  • Après votre commande vous et Leesluis recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Leesluis
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Leesluis peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers