Titre

DE EENZIJDIGHEID VAN GOD. EEN VREDESTHEOLOGIE. Nederlandse tekst van de rede van Dorothee Sölle, uitgesporoken op donderdag 13 februari 1986, in de Martinikerk te Groningen

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

n.v.t.

Éditeur

De Coehoornsingelgemeente, de Theol. Faculteit Rijks Universiteit Groningen, de Theol. Faculteitsvereniging en het Groininger Studentenpastoraat i.s.m. TROUW Amsterdam 1986

Prix

7,95(Excl. toute livraison)

Détails

Brochure-vorm. Geniet. Pg's.16 (gecoat). Conditie: zeer goed, best

Plus d'informations
Iets uit/ over de inhoud van deze brochure.
Dorothee Sölle (Keulen, 30 september 1929 - Göppingen, 27 april 2003) was een Duitse lutherse theologe. Sölle was hoogleraar in de systematische theologie aan het Union Theological Seminary in New York.
Ze schreef meer dan veertig boeken.
Mystiek en verzet (Baarn, 1998) geldt voor velen als haar belangrijkste werk.

'De vragen die ik over de godsdienst en zijn rol in de verandering van een bestaande maatschappij heb, zijn ontstaan tegen de achtergrond van een hoog-geïndustrialiseerde maatschappij, de Westduitse.

De meesten van mijn vrienden sterven aan overvoeding, niet door honger. Zij worden depressief, niet door bijgeloof, niet door gebrek aan onderwijs, maar als bijzonder goed opgeleide en zeer verlichte personen.
Hun angsten en hun hoop verschillen van die van hun broeders en zusters in de Derde Wereld.

Wie op een bevrijdende wijze theologie wil bedrijven, moet beginnen met zijn of haar context, de eigen situatie, niet met de traditionele 'tekst'. Het hermeneutische principe dat hierbij past, is 'contextualisering'.
Het eerste kenmerk van mijn situatie dat mij te binnen schiet is de rijkdom van mijn land en vooral van de middenklasse.
Het tweede houdt nauw verband met deze economische kwestie: mijn land is zeer rijk en daarom volop verwik-
keld in het militarisme. De relatie tussen onze economie en ons militarisme laat zich treffen illustreren met een voorbeeld uit het leven van Franciscus van Assisi. Hij kreeg eens van een bisschop de vraag voorgelegd of het niet al te moeilijk was, zonder bezit te leven. Franciscus antwoordde: wie bezit heeft, heeft ook wapens en soldaten nodig om dat bezit te verdedigen. Daar ligt de verklaring voor al onze schermutselingen, gevechten en oorlogen. (...)'.
Images
Sölle, Dorothee (prof.dr./ds.) - DE EENZIJDIGHEID VAN GOD. EEN VREDESTHEOLOGIE. Nederlandse tekst van de rede van Dorothee Sölle, uitgesporoken op donderdag 13 februari 1986, in de Martinikerk te Groningen
Sölle, Dorothee (prof.dr./ds.) - DE EENZIJDIGHEID VAN GOD. EEN VREDESTHEOLOGIE. Nederlandse tekst van de rede van Dorothee Sölle, uitgesporoken op donderdag 13 februari 1986, in de Martinikerk te Groningen
jsgoodbook Zaltbommel

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het verzonden boek gesloten).
Wat betreft de verzendkosten zie de POSTnl-tarieven.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie jsgoodbook.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec jsgoodbook
  • Après votre commande vous et jsgoodbook recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de jsgoodbook
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • jsgoodbook peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers