Titre

De vader / Treurspel in drie bedrijven

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789079873067

Éditeur

Wilde Aardbeien

Prix

9,00

Détails

2021, paperback, 92 blz. ongebruikt

Plus d'informations
‘De liefde tussen de geslachten is een en al strijd’, schreeuwt Laura tegen de ritmeester in het drama De vader. Treurspel in drie bedrijven (Fadren. Sorgespel i tre akter, 1887) van de Zweedse auteur August Strindberg (1849-1912). De ritmeester en zijn vrouw Laura zijn de twee hoofdpersonen in De vader, hun dochter Bertha vormt de inzet van hun strijd. De strijd tussen de seksen en Strindberg’s problematische verhouding tot vrouwen is volgens velen de rode draad in zijn oeuvre. Hij stond bekend als een vrouwenhater, maar zo zag hij zichzelf niet. In een brief aan zijn broer schreef Strindberg dat zijn vrouwenhaat ’theoretisch’ is en dat hij niet zonder een vrouw zou kunnen leven: ‘Je moet dan ook niet bedroefd worden als je De vader leest, want het is literatuur!’ De vader, uitgegeven door Wilde aardbeien in de vertaling van Cora Polet, is het eerste naturalistische drama van Strindberg. Het tweede, Freule Julie (Fröken Julie, 1888) is misschien nog bekender en beide stukken worden nog steeds opgevoerd. Het derde en laatste, Schuldeisers (Fordringsägare) uit 1889, is wat minder bekend. Over Cora Polet (pseudoniem van Cora Appel, 1930-2016) is, in tegenstelling tot de auteurs die ze vertaalde, nog weinig geschreven. Ten onrechte. Ze was de motor achter het verbeteren van de positie van vertalers en tolken en medeoprichter van het Fonds voor de Letteren (nu Letterenfonds) in 1965. In het Vertalerslexicon van het Nederlandstalig gebied heeft ze inmiddels een lemma gekregen. Cora Polet heeft de strijd tussen de seksen In De vader van Strindberg ’op een invoelende wijze’ vertaald, aldus Petra Broomans in het nawoord waarin ze ook aandacht aan Polet besteedt.
Images
Strindberg, August / Broomans, Petra - De vader / Treurspel in drie bedrijven
J.M. v/d Meer Alphen aan den Rijn

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie J.M. v/d Meer.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec J.M. v/d Meer
  • Après votre commande vous et J.M. v/d Meer recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de J.M. v/d Meer
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • J.M. v/d Meer peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers