Titre

Dertig / terugblik op dertig jaar Tour de France

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789020404708

Éditeur

Veen, L.J., 2002

Prix

4,00(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback, 223 bladzijden.

Plus d'informations
Aan de vooravond van zijn laatste Tour-commentaar voor televisie blikt Mart Smeets terug op drie decennia Tour de France.
In 1973 werd een halve week voor het begin van de Tour de France aan freelance journalist Mart Smeets gevraagd of hij dit fietsfeest voor de radio zou willen verslaan. Een paar dagen later vertrok de zesentwintigjarige Smeets gewapend met een door zijn moeder getikte startlijst op een zaterdagochtend naar Scheveningen, waar hij Joop Zoetemelk [die de proloog won] met ‘u’ aansprak.
Op diezelfde dag werd een merkwaardig huwelijk gesloten tussen de Tour en Mart Smeets. Vanaf 1973 reisde hij ieder jaar in juli naar Frankrijk, maar als amerikanofiel en ex-basketballer die meer geïnteresseerd is in honkbal, ijshockey, football en basketbal, heeft hij nog steeds het gevoel dat hij van buiten naar binnen kijkt, en niet zoals veel andere journalisten van binnen naar buiten.
In 2002 zal Mart Smeets voor het laatst de Tour de France verslaan. In totaal heeft hij dan dertig keer het grote wielerevenement gevolgd, waarvan ruim vijfentwintig jaar voor de televisie. In Dertig kijkt Mart Smeets terug op al die jaren, want dertig jaar Tour betekent dertig verhalen: over aankomsten in de kou, de waanzinnig slechte hotels, de meest magnifieke restaurants en de onmogelijke eetpartijen met Jean Nelissen. Over grote coureurs, dopinggevallen en rellen, zijn ontslag in 1984 na het befaamde Ischa Meijer-interview, en natuurlijk zijn herinneringen aan bevriende renners en collega’s als Theo Koomen, zijn verhouding met Jan Raas, en talloze grote maar vooral ook kleine, belangrijke momenten.
Images
Smeets, Mart - Dertig / terugblik op dertig jaar Tour de France
Leesluis Nuis

Verzending van boeken vindt plaats na ontvangst van de betaling. Ophalen is mogelijk na afspraak.

Wij reageren altijd binnen 24 uur na uw bestelling. Heeft u binnen deze tijd geen reactie ontvangen, dan is onze mail waarschijnlijk in de spambox terecht gekomen.

We verzenden via DPD. De tarieven voor thuisbezorging bedragen € 4,15 voor brievenbuspost, € 6,00 voor pakketten tot 1 kg en € 6,25 voor pakketten van 1 kg tot 10 kg. Voor pakketten is het mogelijk om deze af te halen bij een DPD parcelshop (bij pakketten tot 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,00 en bij pakketten van meer dan 1 kg bedragen de verzendkosten dan € 5,25). Boeken worden standaard naar het huisadres gezonden, wilt u liever afhalen bij een parcelshop, dan dit graag bij de bestelling aangeven. Meerdere boeken ineens kopen scheelt verzendkosten.

De verzendkosten naar België bedragen € 7,00 thuisbezorgd.
Verzendkosten naar andere landen zijn op aanvraag.

Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Leesluis.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Leesluis
  • Après votre commande vous et Leesluis recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Leesluis
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Leesluis peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers