Titre

Zeemanstaal spreken we allemaal

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789090221489

Éditeur

Schoonhoven, T. van

Prix

12,95(Excl. toute livraison)

Détails

2007, 112 pp. Paperback

Plus d'informations
Nieuw.

'Zeemanstaal' is in het dagelijks woordgebruik ingeburgerd en verankerd. Normaal gesproken hebben we daar geen erg in. Als we er even over nadenken kunnen we wel enkele woorden, gezegden of uitdrukkingen bedenken waarvan het duidelijk is dat ze van oorsprong uit de (zeil)scheepvaart afkomstig zijn. Overstag gaan, bakzeil halen, iemand de loef afsteken en er is geen land met hem te bezeilen zijn dan al gauw gevonden. We gebruiken echter méér woorden en uitdrukkingen die met de scheepvaart in verband kunnen worden gebracht, waaronder een aantal waarvan dat niet meteen duidelijk is.

Die vindt u allemaal in het boek:
'ZEEMANSTAAL' SPREKEN WE ALLEMAAL.

Het boek is bovendien doorspekt met wetenswaardigheden die een beeld geven van het zeemansleven van vroeger, de omstandigheden waaronder de zeeman leefde en werkte en met welke gevaren hij te maken kreeg, zowel aan boord van zijn schip als aan de wal. Voor iedereen die is geïnteresseerd in taal, zeemanstaal, zeemansleven en alles wat met water en schepen te maken heeft, is dit boekwerkje een echte aanrader.
Van Slingelandt Den Haag

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Van Slingelandt.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Van Slingelandt
  • Après votre commande vous et Van Slingelandt recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Van Slingelandt
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Van Slingelandt peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers