Titre

VLAAMS EXPRESSIONISME : Heerlijke herinneringen

Auteur
Éditeur

, Hannibal Books, 2022

Prix

35,95

Frais de livraison

€ 6,99

Détails

HB++, 292 x 245 mm, 128 p. , NL edition , dustjacket, . ISBN 9789464666229.

Plus d'informations
Op het Vlaamse platteland lijkt in de jaren 1920 de koortsachtige sfeer van het naoorlogse Europa op het eerste gezicht ver weg. Toch dringen de echo's van de contemporaine wereld door in de schilderijen van Gustave De Smet (1877-1943) en Frits Van den Berghe (1883-1939). Zij behoren tot de belangrijkste schilders van wat al snel het "Vlaams expressionisme" wordt genoemd, en brengen de moderne figuratieve schilderkunst in Belgi tot een hoogtepunt.De individuele oeuvres van de belangrijkste schilders van dat moment zijn eigenzinnig maar vertonen, zeker in de eerste jaren na de oorlog, samenhang in stijl en visie. Gemeenschappelijke kenmerken zijn een door de internationale vooruitstrevende kunststromingen ingegeven simplificering van vormen, een sterke nadruk op het landelijke en het simpele, en een onmiskenbare verhalende geestigheid. In dit boek en de bijhorende tentoonstelling in Kunstmuseum Den Haag staat het kleurrijke en vaak ondeugende karakter van de Vlaamse expressionisten centraal. Het bevat een overzicht van de Belgische kunst van het interbellum, met naast de schilderijen van Gustave De Smet en Frits Van den Berghe ook werken van onder meer Jozef Cantr , Hubert Malfait, Constant Permeke, Edgard Tytgat en Gustave Van de Woestyne. Publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling in Kunstmuseum Den Haag, die plaatsvindt van 25 maart tot 20 augustus 2023. Met tekstbijdragen van Thijs de Raedt en Peter Pauwels.
Images
Thijs de Raedt en Peter Pauwels - VLAAMS EXPRESSIONISME : Heerlijke herinneringen
Erik Tonen Books Antwerpen

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Erik Tonen Books.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Erik Tonen Books
  • Après votre commande vous et Erik Tonen Books recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Erik Tonen Books
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Erik Tonen Books peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers