Titre

Le livre d’images de Madame Marie - Reproduction integrale du manuscrit Nouvelles acquisitions francaises 16251 de la Bibliotheque nationale de France.

Auteur
Langue

Français

ISBN

9782204056553

Éditeur

Les editions de Cerf - Bibliotheque nationale de France Paris 1997

Prix

85,00(Excl. toute livraison)

Détails

Gebonden met omslag. geillustreerd in kleur en zwart-wit, 128 pag.isbn 2204056553

Plus d'informations
Het getijdenboek van Madame Mary.
In deze facsimile-uitgave worden voor het eerst zevenentachtig (van de negentig bewaard gebleven) afbeeldingen van het leven van Christus en de heiligen gepubliceerd.
Het oorspronkelijke werk bevindt zich in de Bibliothèque nationale de France onder het nummer Nouvelles acquisities françaises 16251.
Dit gebedenboek is van Madame Marie-of-Ma Dame M. Dit is waarschijnlijk Marie de Rethel, Dame d'Enghien (gestorven in 1315) woonachtig in Mons (Bergen) in het graafschap Henegouwen en het bisdom Cambrai, op de grens van Frankrijk.

Deze prachtige set miniaturen werd uitgevoerd door twee schilders: de eerste, meesterschilder Henri, actief rond 1285-1300, en zijn anoniem gebleven meester. Henri was degene die de meest imposante beelden schilderde.
Hun stijl en iconografische manier van weergeven, was het begin van de stroming die tot volle bloei kwam tijdens de periode van de Vlaamse en Nederlandse primitieven in de vijftiende eeuw.

De schilder Henri, zijn meester en medewerkers werkten in het grensgebied tussen Noord-Frankrijk en het Heilige rijk.
Hun schilderkunst kon tot bloei komen, doordat vorige generaties de weg hadden vrijgemaakt dankzij de economische relaties die tot stand waren gekomen door de lakenhandel met Engeland en de politieke relaties van Henegouwen met het keizerrijk.
Ook de Engels-Duitse banden die tot stand kwamen tijdens de verkiezing van Richard van Cornwall, broer van de koning van Engeland, als koning van de Romeinen, hadden de weg vrijgemaakt voor de bloei van de schilderkunst in de streek Henegouwen, waarvan dit boek getuigt.

Het Boek
Het boek bevat kleurenreproducties van alle zevenentachtig illustraties van het manuscript, evenals het medaillonportret dat aan het begin van de 19e eeuw door een eigenaar van het manuscript is toegevoegd.
De lijst met teksten die bovenaan de miniaturen stonden en de afbeeldingen van de cistercienser kalender, die waarschijnlijk geen onderdeel van het oorspronkelijke manuscript was, zijn in zwart/wit weergegeven.
Op basis van tweeënzestig documenten in zwart-wit wordt deze buitengewone serie afbeeldingen vergeleken, becommentarieerd en in hun historische en artistieke context geplaatst.

De auteur.
Alison Stones, afgestudeerd in moderne letteren en doctor in de kunstgeschiedenis aan de universiteit van London, geeft sinds 1969 les in kunstgeschiedenis in de Verenigde Staten. Ze is professor kunst- en architectuur aan de universiteit van Pittsburgh en lid van het ‘Center for Medieval and Renaissance Studies’ aan de universiteit van Californië in Los Angeles. Ze is als medewerker verbonden aan ‘la Societe nationale des antiquaires de France’ en lid van de Antiquarian society in London. Haar belangrijkste publicaties richten zich op de geillustreerde franse literaire teksten (zoals de manuscripten van ‘Chrétien de Troyes’, Amsterdam 1993), en op de beschrijving van heiligen (hagiografieën) en het middeleeuwse leven.
Images
Stones, Allison - Le livre d’images de Madame Marie - Reproduction integrale du manuscrit Nouvelles acquisitions francaises 16251 de la Bibliotheque nationale de France.
Stones, Allison - Le livre d’images de Madame Marie - Reproduction integrale du manuscrit Nouvelles acquisitions francaises 16251 de la Bibliotheque nationale de France.
Stones, Allison - Le livre d’images de Madame Marie - Reproduction integrale du manuscrit Nouvelles acquisitions francaises 16251 de la Bibliotheque nationale de France.
Ezelsoor Breda Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ezelsoor Breda.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ezelsoor Breda
  • Après votre commande vous et Ezelsoor Breda recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ezelsoor Breda
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ezelsoor Breda peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers