Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

Helse Liefde

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Querido

Prix

5,00(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback 2005

Plus d'informations
Helse Liefde door Frédéric Bastet

Toen de eenentwintigjarige Frédéric Chopin in september 183 i naar Parijs kwam, ontmoette hij daar Franz Liszt. De twee kunstenaars sloten spoedig vriendschap. Na de revolutie van 1830 werd de hoofdstad het Europese centrum van alle kunsten. Muziek, literatuur en schilderkunst (Heine, Balzac, Meyerbeer, Delacroix) bloeiden er als nooit tevoren. Chopin en Liszt beleefden in die jaren dertig grote triomfen, de laatste vooral.

Het was de zes jaar oudere, niet gelukkig getrouwde gravin Marie d'Agoult die zich van Liszt meester maakte en voor hem haar echtgenoot, kinderen, fortuin en reputatie op het spel zette. Zij zou de moeder van Liszts drie kinderen worden. Door hem leerde zij Chopin kennen, die zijn eerste twaalf Etudes aan Liszt opdroeg, het tweede dozijn aan Marie d'Agoult.

Als een literaire komeet verscheen daarop George Sand aan dit firmament. Chopin maakte kennis met haar door Liszt. Zij wist de Poolse componist in haar netten te strikken en vertrok met hem naar Majorca, qaar hij zijn Préludes voltooide en zij haar roman Spiridion. L ater ontving zij talrijke Parijse kunstenaars regelmatig op haar chateau Nohant in Midden-Frankrijk. Chopin heeft daar 's zomers vele van zijn meesterwerken geschreven. 's Winters gaf hij om den brode lessen in Parijs.

De Franse literatuur dankt aan een en ander drie romans. Honoré de Balzac dreef in zijn Béatrix de spot met Liszt en zijn gravin. Toen de liefde bekoeld was, nam Marie d'Agoult wraak op haar minnaar met het venijnige boek Nélida. Nog voor George Sand haar relatie met Chopin had beëindigd, vernederde zij hem op even opzichtige als rancuneuze wijze in haar geschrift Lucrezia Floriani, dat niet voor niets een citaat uit de Hel van Dante meekreeg. Chopin prees het boek...
Images
Bastet, Frédéric - Helse Liefde
aesopus Deventer

Boeken worden niet opengeslagen verstuurd.

verzendkosten per envelop zijn op basis van kosten Post.nl

pakketpost
via DHL volgens tarieflijst € 5,45 naar servicepunt.
via DHL naar huisadres € 6,45

Pakketpost
via DPD volgens tarieflijst € 5,25 naar servicepunt
via DPD naar huisadres € 6,25

pakketpost
via Post.nl naar huisadres € 6,95

Ophalen alleen op afspraak

Nouveaux livres deaesopus

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers