Titre

De profeet / over het leven van Mohammed

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789023421658

Éditeur

De Bezige Bij

Prix

15,00(Excl. toute livraison)

Détails

2006, paperback, 227pp, IN PERFECTE STAAT,

Plus d'informations
Uitverkoopprijs

"Karen Armstrong (1944) is een van de meest vooraanstaande en meest gelezen schrijvers op het gebied van godsdienst. Haar werk is vertaald in veertig talen en omvat bestsellers als Een geschiedenis van God (1995), De strijd om God (2000), Islam (2001) en De kwestie God (2009). Compassie kwam tot stand nadat Armstrong in 2008 een van de drie ted-prijzen had gewonnen. Met het prijzengeld nam ze het initiatief tot de inmiddels wereldwijd ondersteunde Charter for Compassion.

Wikipedia. Beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.

Samenvatting
Mohammed werd geboren in 570 voor Christus. Gedurende de zestig daarop volgende jaren bouwde hij een bloeiende geloofsgemeenschap, waarbij de basis werd gelegd voor een religie die de loop van de geschiedenis nog steeds op dramatische wijze beïnvloedt. Over zijn leven is meer bekend dan over dat van de stichters van andere belangrijke wereldgodsdiensten, en toch is het onderwerp van veel onbegrip en vergissingen. Tegelijk is Mohammeds levensverhaal relevanter dan ooit, omdat het een cruciaal inzicht biedt in de werkelijke oorsprong en oorzaak van de radicaliserende islam.
Na haar eerste boek over Mohammed, vijftien jaar geleden, schreef Karen Armstrong, mede ingegeven door recente ontwikkelingen op mondiaal niveau, een geheel nieuwe studie over deze belangrijke historische figuur. Door zijn verhaal te vergelijken met dat van andere profeten en mystici werpt ze licht op Mohammeds spirituele ideeën, waarbij ze de feiten van zijn leven, door moslims al eeuwen lang beschouwd als basis voor hun eigen leven, gebruikt om de leerstellingen van de islam uit te leggen aan lezers van nu.

Met alle helderheid, eruditie en inzicht die haar kenmerken schreef Karen Armstrong met De profeet een voorbeeldige nieuwe biografie, waarin na eeuwen van misvattingen korte metten wordt gemaakt met het vertekende beeld dat de westerse opinie over de islam én op de man in het hart ervan zo lang domineerde.
Images
Armstrong, Karen - De profeet / over het leven van Mohammed
Armstrong, Karen - De profeet / over het leven van Mohammed
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Huis van de Letteren.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Huis van de Letteren
  • Après votre commande vous et Huis van de Letteren recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Huis van de Letteren
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Huis van de Letteren peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers