Titre
Het Cholesterol Kookboek En Actieplan
Auteur
Aimee Brouwer
Langue
néerlandais
ISBN
9781837625376
Éditeur
Aimee Brouwer
Prix
€ 41,10(Excl. toute livraison)
Frais de livraison
€ 2,95
Détails
2022 232pp Paperback / softback
Plus d'informations
Flaptekst
Tegenwoordig lijkt het alsof het onderwerp van het verlagen van je cholesterol op ieders lippen ligt. Je ziet er artikelen over in je lokale krant en advertenties voor medicijnen op tv, en het is een veelvoorkomend gespreksonderwerp geworden.
Misschien kijkt u naar dit boek omdat uw arts u heeft verteld dat uw cholesterol 'hoog' of 'borderline' was. Het lijkt erop dat termen als deze de hele tijd worden weggegooid. Misschien heeft u al andere hart- of vaatproblemen die kunnen worden verergerd door een verhoogd cholesterolgehalte. Of misschien probeert u gewoon een hart-gezond dieet te volgen.
Zoals we hebben gezien, zijn er een aantal factoren die bijdragen aan uw cholesterol en de algehele gezondheid van uw hart. Over sommige, zoals genetica en leeftijd, hebben we geen controle. Maar anderen doen we. Als het erop aankomt, zijn er drie belangrijke dingen die we kunnen doen om het cholesterol te verlagen. Een daarvan is medicatie, en dat is iets om met uw arts te bespreken. Een andere is oefening. Studies hebben aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging cholesterol kan verlagen en het risico op hartaandoeningen en beroertes kan verminderen. Mijn cardioloog raadt aan om minimaal 30 minuten per dag te wandelen. Het is allemaal niet zo moeilijk, maar het vraagt wel een commitment.
De laatste factor is voeding. En dat is de reden van dit boek. Er zijn een aantal dingen die we kunnen doen vanuit een
voedingsoogpunt die kunnen helpen. Het eerste dat hand in hand gaat met lichaamsbeweging, is om uw juiste lichaamsgewicht te behouden. Overgewicht is een bekende risicofactor voor hart- en vaatziekten.
De tweede, zoals eerder vermeld, is om de hoeveelheid verzadigd vet in uw dieet te beperken. Het goede nieuws is dat voedingsetiketten nu verplicht zijn om de hoeveelheid verzadigd vet te vermelden, dus het is vrij eenvoudig bij te houden. Maar verzadigd vet is niet het enige slechte vet. Er zijn ook transvetzuren, of transvetten, die worden geproduceerd door vloeibaar vet te hydrogeneren om het bij kamertemperatuur vast te maken, zoals bij het maken van margarine. Transvetten worden nu ook vermeld op de voedingsetiketten van verpakte voedingsmiddelen, waardoor ze gemakkelijker te traceren zijn.
Bij Boekstra koopt u nieuwe boeken tegen de vastgestelde boekenprijs.
Verzendkosten 1,75 euro per zending binnen Nederland, vanaf 19,90 euro GEEN verzendkosten binnen Nederland.
Verzendkosten België 3,95 euro per zending.
Bij bestellingen van 10 euro of minder zijn de verzendkosten hoger; zie vermelding bij het boek.
Speciale verzoeken? Meestal geen punt, vermeld ze in het veld opmerking.
De actuele levertijd kunt u vinden op onze website.
- Ce livre est nouveau
- Conditions d'utilisation
- Après votre commande, vous et Boekstra recevrez un e-mail de confirmation
- Vous traitez directement avec Boekstra. Dans le courrier électronique, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Boekstra
- Boekstra peut demander un prépaiement
- L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
- Boekwinkeltjes.nl vous réunis uniquement vous et boekstra et n'est pas responsable du traitement de cette commande