Titre

Met emmer en kwast. Veertig jaar Nederlandse actieaffiches 1965-2005. Incl. cd-rom. Inhoud zie:

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789077749029

Éditeur

Het Fort van Sjakoo, Amsterdam

Prix

37,50

Détails

Paperback, 21 x 22,7 cm. 206 blz. Als nieuw. Inclusief cd-rom

Plus d'informations
De naoorlogse Nederlandse geschiedenis wordt voor een belangrijk deel gekleurd door de daad- en zeggingskracht van de zogenaamde nieuwe sociale bewegingen. Van Provo in 1965 tot de andersglobaliserings-beweging in 2005 hebben actiegroepen en emancipatiebewegingen eraan bijgedragen aan het politieke, sociale en culturele klimaat in Nederland ingrijpend is gewijzigd. Aan de hand van affiches wordt veertig jaar na de opkomst van deze protestgolf teruggeblikt op deze 'onofficiële' Nederlandse geschiedenis. Voor degenen die geen toegang hadden tot gevestigde media vormden affiches bij uitstek het medium waarlangs de wensen, verlangens en eisen van de veranderende samenleving aan het grote publiek kenbaar werden gemaakt. De diverse sociale bewegingen hebben sinds 1965 tienduizenden affiches het licht doen zien. Het betreft hier affiches van onder andere de milieu-, vredes-, vrouwen-, homo-, internationale solidariteits-, kraak-, andersglobaliserings-, studenten-, anti-apartheids-, antiracisme-, fascisme-, dierenrechten- en de antikernenergiebeweging.
Bij dit imposante boek hoort tevens een cd-rom, waarop 7500 afbeeldingen van affiches, thematisch gerubriceerd. Samensteller en auteur Eric Duivenvoorden heeft voor deze uitgave 42.000 affiches uit de periode 1965-2005 bekeken en hieruit 7.500 aansprekende affiches geselecteerd. Op de bijgeleverde cd-rom staan ze allemaal afgebeeld, overzichtelijk onderverdeeld in 300 rubrieken.
Uit het overstelpende aanbod koos hij 600 affiches die tot de mooiste en meest bijzondere gerekend mogen worden. Deze fine fleur van Nederlandse actieaffiches is voorzien van een begeleidende tekst waarin in vogelvlucht een historisch overzicht wordt gegeven van een turbulente en kleurrijke periode in de recente Nederlandse geschiedenis.
Eric Duivenvoorden is filosoof en socioloog. In de jaren negentig stelde hij het archief van de kraakbeweging samen. Over de kraakbeweging maakte hij in 1996 samen met regisseur Joost Seelen de spraakmakende documentaire De stad was van ons. In 2000 verscheen van zijn hand Een voet tussen de deur - Geschiedenis van de Nederlandse kraakbeweging 1964-1999. In 2005 publiceerde hij Het kroningsoproer -30 april 1980, reconstructie van een historisch keerpunt.
Images
Duivenvoorden, Eric - Met emmer en kwast. Veertig jaar Nederlandse actieaffiches 1965-2005. Incl. cd-rom. Inhoud zie:
Duivenvoorden, Eric - Met emmer en kwast. Veertig jaar Nederlandse actieaffiches 1965-2005. Incl. cd-rom. Inhoud zie:
Antiquariaat De AS Coevorden

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Antiquariaat De AS.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Antiquariaat De AS
  • Après votre commande vous et Antiquariaat De AS recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Antiquariaat De AS
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Antiquariaat De AS peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers