Titre

Nonscience returns

Auteur
Langue

anglais

ISBN

9780993400254

Éditeur

Curtis Press

Prix

15,00(Excl. toute livraison)

Détails

2020, 312 pag, zgan

Plus d'informations
Hoe luidt het antwoord van een deskundige op de vraag of het de volgende dag mooi weer zal zijn? En hoe maakt een wetenschappelijk onderlegd persoon duidelijk wat de legale bepaling is rond de “taakoverdracht van de rundvlees etikettering”? In het eerste geval zal een expert natuurlijk nooit zeggen dat de vooruitzichten goed zijn, want als het vervolgens op die dag blijkt te regenen ondergraaf je je reputatie. Dus het is beter om bijvoorbeeld te zeggen dat de “cirrusformaties in de bovenste atmosfeer een dreiging van een cyclonische luchtmassa voorspellen.” En in het tweede geval kan je het beste tussen neus en lippen door de Duitse omschrijving Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz laten vallen, en je maakt voor altijd een verpletterende indruk.
[Uit een recensie op: De Leesclub van Alles]
Over dit soort zaken gaat dit herziene en geactualiseerde boek, dat vijftig jaar geleden met veel succes voor het eerst verscheen. Het beschrijft met een groot aantal voorbeelden hoe er op de wereld een enorme hoeveelheid experts rondlopen, die het liefst via de openbare media hun mening verkondigen. Of die op zijn minst suggereren dat zij de deskundigheid in huis hebben, en dat doen zij vooral door het gebruik van ingewikkelde taalconstructies, waarbij met name lange woorden een dominante rol spelen. “Tegenwoordig zijn principes als integriteit en objectiviteit verdwenen, het is opportunisme en arrogantie die de boventoon voeren,” aldus de auteur, die met een flinke grijns op het gezicht op de achterflap staat.
Images
Professor Brian J. Ford - Nonscience returns
Katalyse 's Hertogenbosch

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Katalyse.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Katalyse
  • Après votre commande vous et Katalyse recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Katalyse
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Katalyse peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers