Titre

Eb en vloed en andere verhalen

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789029521246

Éditeur

Arbeiderspers, De

Prix

10,00

Détails

1987 1e druk / gebonden met SO / 184 pag. / 318 gram / gelezen en in goede staat

Plus d'informations
De bundel telt 184 bladzijden, bestaande uit 11 verhalen. ‘De ontbijtzaal’: de vijftiger Thomson logeert met zijn vrouw in een Zuid-Limburgs hotel waar hij op zoek is naar de waarheid achter de neutraliteitspolitiek van Nederland in de eerste Wereldoorlog. Door de behulpzaamheid aan een oude man raakt hij in de problemen. ‘Liebestraum’: een jongetje is vanuit zijn bed getuige van het feestje van zijn ouders. Hij besluit niet zo te worden als een van de gasten op het feest die voor mislukkingen geboren lijkt. ‘Vakantie’: N. logeert met zijn vrouw en dochtertje bij een ander gezin. De sfeer is erg ongemakkelijk, zeker omdat N’s vrouw hem ervan verdenkt dat hij naar jonge meisjes loert. ‘Het oponthoud’: de hoofdpersoon weet zich geen raad met zichzelf, zijn studie ligt hem niet. Daarom besluit hij een illegaal blaadje, het is oorlog, rond te brengen. Dit wordt geen succes. ‘De Voordracht’: de tachtigjarige moeder van de hoofdpersoon heeft haar hele leven nieuwe hobby’s aangepakt. Ze geeft een gênante voorstelling op het toneel. Na haar dood vindt haar zoon haar dagboek waarin staat hoe ze zich staande heeft weten te houden. ‘Toonkunst’: de hoofdpersoon koopt, in de ban geraakt van jazz, een trombone. Hij neemt les en begint vol overgave te studeren, na de oorlog blijkt zijn leraar te zijn overleden. ‘Eb en vloed’: een jongen raakt op vakantie geïnteresseerd in een meisje van zijn leeftijd. Het meisje toont geen interesse in hem, maar wil wel zijn vader aan haar moeder koppelen. Na de vakantie keren vader en zoon terug naar de badplaats. ‘Thomas en de cycloop’: Thomas wordt na spertijd opgepakt door NSB’er.
Hierdoor, en door het feit dat hij achter de verblijfplaats van zijn buitenechtelijke zoon komt, wordt hij in verwarring gebracht. De dood van zijn, door hem gehate, tuinman maakt hem weer rustig. ‘De bevestiging’: de hoofdpersoon had concertpianist willen worden, maar door reuma aan zijn hand kon dat niet. In zijn baan als receptionist in een uitvaartcentrum vindt hij rust. ‘Lola, of een onbetaalde rekening’: de Russische achterneef van de hoofdpersoon komt bij hen in huis wonen. Hij kan er slecht aarden en als er luizen bij hem worden geconstateerd moet hij vertrekken. Twaalf jaar later komen de hoofdpersoon en zijn moeder de achterneef weer tegen en zijn moeder gedraagt zich alsof er niets is gebeurd. ‘In dood water’: een oude man ergert zich aan de moderne tijd en de bemoeizucht van zijn dochter. Alleen ‘s avonds bij zijn boeken voelt hij zich rustig en vredig.
Images
Hotz, F.B. - Eb en vloed  en andere verhalen
Hotz, F.B. - Eb en vloed  en andere verhalen
Hotz, F.B. - Eb en vloed  en andere verhalen
Koos Tak Zevenaar

Veel literatuur, filosofie, kunst en wetenschap voor den mensch.

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT (woorden vervliegen, het geschreven woord blijft)



Posttarieven 2024:

NEDERLAND:

Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht:

- 100 gram tot 2 kilo € 3,85

Pakketpost via postnl: € 7,70 (tot 10 kilo)

Verzending via DHL ook mogelijk.



Buitenland:

BELGIË: € 8,15 via DPD

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Koos Tak.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Koos Tak
  • Après votre commande vous et Koos Tak recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Koos Tak
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Koos Tak peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers