Titre

Stoomlocomotieven Serie NBDS 30-37 en 118-121 (NS-series 3500 en 4500) /De laatste NBDS-locomotieven

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789493294004

Éditeur

Uquilair

Prix

38,00(Excl. toute livraison)

Détails

2022 ,1e druk ,152pp ,hardcover ,veel afbeeldingen ,trein ,nieuw

Plus d'informations
Eind 1908 stelde de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij zes sneltreinlocomotieven in dienst, gebouwd door Beyer Peacock in Manchester.

Het waren de eerste stoomlocomotieven voor de sneltreindienst in Nederland met drie gekoppelde assen, in het bijzonder bedoeld als trekkracht voor de mailtreinen Vlissingen – Berlijn op het gedeelte Boxtel – Wesel.

De NBDS was voortdurend in een felle concurrentiestrijd gewikkeld met de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen (SS) en slaagde er in december 1892 definitief in het internationale verkeer via haar lijn te laten lopen. Bij hun komst trokken de 30-35 genummerde machines alom de aandacht, niet in het minst vanwege de opvallende blauwe kleur, die hun de bijnaam Blauwe Brabanders zou opleveren.

In 1915 volgde een zevende locomotief en in 1920 een achtste. Deze laatste kwam als SS 988 in dienst, aangezien de grote concurrent in juni 1919 de exploitatie van de NBDS had overgenomen.

Ook met de indienstelling van de 1’D-goederenlocomotief 118 in 1917 had de NBDS een primeur: het was de eerste machine met losse tender die vier gekoppelde assen bezat. De maatschappij had er weliswaar nog drie meer besteld, maar de inmiddels uitgebroken Eerste Wereldoorlog werkte zeer vertragend op de aflevering door Hohenzollern in Düsseldorf. In 1918 kon loc 119 in dienst worden gesteld, maar de overige twee kwamen pas in 1920 van de fabriek als SS 1303 en 1304.

In dit boek worden de ontstaansgeschiedenis, de constructie en de dienstuitvoering beschreven, alles geïllustreerd met veel foto’s en tekeningen.
Images
Paul Henken - Stoomlocomotieven Serie NBDS 30-37 en 118-121 (NS-series 3500 en 4500) /De laatste NBDS-locomotieven
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Snoek in Rotterdam.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Snoek in Rotterdam
  • Après votre commande vous et Snoek in Rotterdam recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Snoek in Rotterdam
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Snoek in Rotterdam peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers