Titre

De schilderijen van Museum Catharijneconvent

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789040096617

Éditeur

Museum Catharijneconvent

Prix

22,50(Excl. toute livraison)

Disponible

8 copies

Détails

2002, 576pp, Gebonden met stofomslag

Plus d'informations
In nieuwstaat, zit nog geseald in plastic.


Door de stichting van Museum Catharijneconvent (1976) als het nationaal museum voor de geschiedenis van de christelijke cultuur, is in Utrecht de belangrijkste collectie religieuze kunst van Nederland bijeengebracht.
De bijzondere verzameling schilderijen van het museum is in een periode van meer dan 150 jaar tot stand gekomen. De basis vormen de rijke collecties van het Bisschoppelijk Museum en het Oud Katholieke Museum, beide te Utrecht. Aan deze oude verzamelingen werden in het Catharijneconvent diverse collecties toegevoegd zoals die van de Stichting Protestantse Kerkelijke Kunst. Door een deskundig verwervingsbeleid heeft het museum zijn schilderijenverzameling in de afgelopen jaren dusdanig kunnen verrijken, dat aan grote namen als Geertgen tot St.Jans, Pieter Saenredam en Frans Hals, die van Rembrandt van Rijn, Govert Flinck, Ferdinand Bol en Pieter Grebber konden worden toegevoegd.
Naast werken van deze bekende oude meesters zijn in deze catalogus ook schilderijen te vinden van belangrijke negentiende-en twintigste-eeuwse schilders onder wie Isaac Israëls, Otto van Rees en Albert Servaes. In totaal worden in deze publicatie meer dan 1200 devotiepanelen en bijbelstukken, spotschilderijen en portretten van kopstukken uit de Nederlandse kerkgeschiedenis gepresenteerd, vanaf ca 1250 tot 2001. Alle werken zijn afgebeeld.
Met het verschijnen van dit boek is een wens in vervulling gegaan die het museum sinds het in 1979 zijn poorten opende, heeft gekoesterd: goede informatie te verstrekken aan museumbezoekers en vakgenoten over de belangrijkste collectie religieuze schilderkunst van ons land.
Images
Dijkstra, J., Dirkse, P.P.W.M., Smits, A.E.A.M. - De schilderijen van Museum Catharijneconvent
Queeste Assen

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Queeste.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Queeste
  • Après votre commande vous et Queeste recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Queeste
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Queeste peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers