Titre

Hygiene in het ziekenhuis / handboek infectiepreventie voor verpleegkundigen

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789033493461

Éditeur

Acco, Uitgeverij

Prix

18,00(Excl. toute livraison)

Frais de livraison

Détails

2013, 308pp, paperback, ill. in z/w, bibliografie, lijst 'open vragen', ongelezen. ALS NIEUW!

Plus d'informations
Infectiepreventie is een basiskenmerk van professionele zorgverlening. Om besmettingen te voorkomen is een goed inzicht in alle mogelijke bronnen en overdrachtswegen noodzakelijk. Alleen zo kan men preventieve maatregelen uitwerken en ziekenhuisinfecties tot een minimum beperken. In dit handboek worden zowel voor de basiszorg als voor de gespecialiseerde verpleegtechnische handelingen alle aspecten van infectiepreventie duidelijk uiteengezet en toegelicht. Volgende onderwerpen worden hierbij uitgebreid behandeld: ziekenhuisinfecties; handhygiëne; reiniging, ontsmetting en sterilisatie van oppervlakken, materiaal, instrumenten en levende weefsels; algemene voorzorgsmaatregelen en isolatiemaatregelen, in het bijzonder voor MRSA, Clostridium en Bijzonder Resistente Micro-organismen; urineweginfecties; wondinfecties; bloedbaaninfecties; luchtweginfecties; voeding; linnen; afvalverwijdering; registratie van ziekenhuisinfecties, zorgbundels, patiëntveiligheid en FONA; veiligheids- en gezondheidsdiensten in ziekenhuizen. Bij elk onderwerp worden de verschillende aspecten van kwaliteitszorg besproken, zoals geschikte materiële voorzieningen, procesbewaking en resultaatopvolging. De didactische opbouw maakt deze uitgave uitermate geschikt als handboek voor de volledige opleiding verpleegkunde. Bovendien is het een nuttig naslagwerk voor elke medische en paramedische hulpverlener. Deze herwerkte uitgave houdt rekening met de nieuwe standpunten in de literatuur tot en met 2013, en de implicaties hiervan voor de praktijkvoering. Deze hernieuwde editie is gekoppeld aan een interactief oefenplatform. OVER DE AUTEUR MIA VANDE PUTTE is sinds 1985 stafmedewerker op de Dienst ziekenhuishygiëne bij de UZ Leuven. Zij verzorgt opleidingen betreffende de Preventie van Ziekenhuisinfecties aan de KU Leuven en het Nationaal Verbond van Katholieke Vlaamse Verpleegkundigen en Vroedvrouwen (NVKVV). Als expert van de Hoge Gezondheidsraad van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu werkt zij mee aan het opstellen van nationale aanbevelingen met betrekking tot infectiepreventie in de gezondheidszorg. EDUMATIC Bij dit boek vindt u een interactieve Edumatic oefenmodule. Edumatic is een unieke online auteurstool van Televic Education om oefeningen en toetsmateriaal te ontwikkelen voor web- en offline toepassingen. Een student kan de resultaten van zijn oefeningen op een overzichtelijke manier opvragen en bekijken. Een docent kan zijn eigen studenten eenvoudig opvolgen en evalueren. Zo krijgt hij een beter zicht op de vorderingen van zijn studenten en ziet hij waar de moeilijkheden liggen.
Boek gevonden! Antwerpen

U kan eventueel hier hét unieke geschenk vinden - voor UZELF of iemand anders -want de meeste boeken zijn, tenzij anders vermeld, in prima staat. Verzending via DPD of Mondial Relay naar Nederland volgens de keuze van de klant. Naar een adres of afhaalpunt (pakjesautomaat) in België via Bpost. Foto's van cover en/of inhoudstafel op vrijblijvend verzoek.
Minimum 3 boeken of CD's besteld tot max. 3 kg = gratis port!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Boek gevonden!.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Boek gevonden!
  • Après votre commande vous et Boek gevonden! recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Boek gevonden!
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Boek gevonden! peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers