Titre

Sla je er doorheen. Kees!

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

De Sleutel

Prix

29,95(Excl. toute livraison)

Détails

harde kaft, net boekje, 195 pag. 1947

Plus d'informations
Tijdens de hongerwinter van 1944 volgt de dan 17 jarige Kees Kroes de lessen van de H.B.S. te Den Haag. Kees wordt door zijn mede leerlingen "de bokser"genoemd, omdat hij foto's van boksers spaart en altijd over boksen praat. Op een dag wordt hij door Dries van Veen, wiens vader bij de weermacht werkt, in elkaar geslagen. Kees schaamt zich en neemt zich voor echt te leren boksen.
Na de bevrijding, als Kees zijn einddiploma heeft ontvangen, gaat hij op kantoor werken bij economische zaken. Kasper, "de rooie", zijn Amsterdamse vriend, haalt hem over zich in te laten schrijven bij de boksclub "Pugila". Van vader mag Kees dit niet, doch Kees bedenkt een list, hij zegt stenografie en machineschrijven te gaan leren, doch neemt stiekum bokslessen.
Als vaders zaken slecht gaan, is er voor Kees geen toekomst meer en hij vertrekt naar de U.S.A., naar een relatie van vader. Op weg naar de boot, wordt zijn geld gestolen. Hij betaalt nu zijn overtocht door als matroos aan te monsteren. Tijdens een loeiende orkaan, slaat Kees overboord en verdwijnt in de golven. Hij wordt gered door 3 mannen in een sloep, die hem aan wal zetten in Amerika. Kees ontmoet daar een boksmanager, die hem uitnodigt naar New York te komen. Na allerlei avonturen bereikt Kees uiteindelijk New York en gaat hij boksen in de school van Tim Turtle. Sla je er doorheen, Kees!Hij treedt op in circussen, kermissen en variete's, waar hij zich volgens zijn contract iedere tweede ronde in elkaar moet laten slaan. Zo reist hij heel Amerika door, totdat hij hier genoeg van heeft en zijn tegenstander neerslaat. Het publiek is razend enthousiast. Kees wordt nu Kees Bols genoemd en mag als ster-bokser optreden.
Later krijgt hij een nieuwe naam: Catty Crookybull, zal hij voortaan heten. Onder deze naam wint hij vele gevechten en verdient heel veel geld. Dan gaat Kees terug naar Holland, waar hij een wedstrijd tegen een Hollander gaat vechten. Zijn vader zit in de zaal en herkent zijn zoon. Wat is hij trots op hem!
Thuis gekomen betaalt Kees alle schulden van zijn vader, zodat deze kan gaan rentenieren, meet zich bij een "first class taylor" een chique costuum aan, waarmee hij door de Spuistraat flaneert en laat bij zijn oude boksclub Pugila splinternieuwe gymnastiektoestellen bezorgen.
Kees Kroes, een doodgewone Hollandse jongen, heeft laten zien hoe ver je met ijzeren wilskracht kunt komen. Hij heeft zich letterlijk en figuurlijk door ontelbare moeilijkheden en gevaren h e e n m o e t e n s l a a n om zijn doel te bereiken!
Images
Schepers, P.J.; ill. Lutz, Jan - Sla je er doorheen. Kees!
De Tresoor Lage Zwaluwe

Alle prijzen zijn excl. verzendkosten. Afhalen kan in Lage Zwaluwe of in Dordrecht. Opruiming van mijn boekenverzameling, het loopt anders uit de hand! Kijk ook eens naar de mogelijkheid van meerdere boeken om de verzendkosten te drukken

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie De Tresoor.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec De Tresoor
  • Après votre commande vous et De Tresoor recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de De Tresoor
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • De Tresoor peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers