Titre

Gothic Sculpture 1140-1300

Auteur
Langue

anglais

ISBN

9780300063387

Éditeur

Yale University Press/ Pelican History of art New Haven and London 1995

Prix

35,00(Excl. toute livraison)

Détails

Gebonden met omslag- 301 pag. 385 afbeeldingen in kleur en zwart wit. ISBN: 0300063385

Plus d'informations
Dit rijk geïllustreerde boek is het eerste dat de ontwikkeling van de gotische beeldhouwkunst in heel Europa onderzoekt.

Het bespreekt niet alleen de beroemdste monumenten, zoals de kathedralen van Chartres, Amiens en Reims, Westminster Abbey en de Siena Duomo, maar ook minder bekende gebouwen in Frankrijk, Engeland, Italië, Duitsland, Spanje en Scandinavië.

Paul Williamson , die conservator beeldhouwkunst bij het Victoria and Albert Museum was, waar hij van 1979 tot 2016 werkte, begint met de sculpturen  van de kathedralen in hun sociale context te plaatsten.
Vervolgens concentreert hij zich op de werkwijze van de beeldhouwers en illustreert hij de stadia van het maken van gotische beeldhouwkunst met een aantal niet eerder gepubliceerde voorbeelden.

Terwijl hij van land naar land trekt, volgt Williamson de overgang van de romaanse naar de vroeggotische stijl en onderzoekt vervolgens de bloei van de volwassen Gotiek in het begin van de dertiende eeuw en in de minder bekende beelden van de laatste helft van de dertiende eeuw.

Hij beschrijft houtsculpturen, die zo vaak door anderen worden genegeerd, en werpt een nieuw licht op figuren en reliëfs in brons en ivoor.

De tekst gaat vergezeld van honderden illustraties, waaronder veel foto's die speciaal voor dit boek zijn gemaakt. Samen vormen de tekst en illustraties een opvallend mooi en betrouwbaar overzicht voor studenten en de liefhebber van gothische beeldhouwkunst
Images
Paul Williamson - Gothic Sculpture 1140-1300
Paul Williamson - Gothic Sculpture 1140-1300
Paul Williamson - Gothic Sculpture 1140-1300
Ezelsoor Breda Breda

Wij hebben in 2020 besloten, om na 38 jaar, met onze fysieke winkel in de Veemarktstraat te stoppen en het wat rustiger aan te gaan doen. Wij hebben 1 maart 2021 onze deuren gesloten. Wij houden ons nu nog alleen bezig met de onlineverkoop van het aparte, leuke, en interessante tweedehandse en antiquarische boek.
Wij verzenden onze boeken in Nederland via PostNL (pakketpost €7.95/brievenbuspakket €4.95)

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Ezelsoor Breda.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Ezelsoor Breda
  • Après votre commande vous et Ezelsoor Breda recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Ezelsoor Breda
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Ezelsoor Breda peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,6 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers