Titre

Kiezen zonder keuze - Beschouwingen over de parlementaire democratie. Inhoud zie:

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

A.W. Bruna, Utrecht 1971

Prix

9,50

Détails

Paperback, 126 blz. Als nieuw.

Plus d'informations
Het democratische systeem zoals wij dat in Nederland hebben, wordt door de meeste politici beschouwd als het alleenzaligmakende systeem en elke afwijking daarvan wordt vaak als 'ondemocratisch' afgewezen. Toch is er een duidelijk zichtbare crisis in dit systeem en nieuwe parlementariërs komen met voorstéllen voor veranderingen, die als zeer radicaal worden voorgesteld, een districtenstelsel en een gekozen minister-president bijvoorbeeld. De vier schrijvers van het boek `Kiezen zonder keuze' zoeken de kwalen van ons democratisch stelsel veel dieper en hun remedies zijn dan ook veel ingrijpender. Zij komen tot de conclusie dat de democratie niet kan functioneren zolang de macht in de samenleving niet werkelijk ligt bij degenen die tot kiezen geroepen worden. En die macht ligt nu in feite in de bedrijven bij een steeds kleiner aantal topfunctionarissen van wereldconcerns, in de legers bij internationale bewapeningsdeskundigen, in de nationale staten bij een klein aantal beroepspolitici en ambtenaren. Die macht ligt in elk geval niet bij degenen die moeten werken in de bedrijven, die moeten leven in de nationale staten en die beschermd moeten worden door de legers. Het kiezen van volksvertegenwoordigers, die niet regeren kunnen in onze democratie, is op deze wijze een schijnmanoeuvre geworden, en dus een zoethoudertje.
Images
Constandse, Anton en Jan Rogier, S.J. Doorman, P.E. de Hen - Kiezen zonder keuze - Beschouwingen over de parlementaire democratie. Inhoud zie:
Antiquariaat De AS Coevorden

Voor boeken die niet door de brievenbus kunnen en voor twee of meer bestellingen op dezelfde dag berekenen wij 5 euro verzendkosten (pakket, afhaalservice). Voor thuisbezorging 1 euro meer. Wacht in dat geval met betalen tot wij u bericht hebben gestuurd met het totaalbedrag. Voor verzending buiten Nederland gelden andere verzendkosten.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Antiquariaat De AS.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Antiquariaat De AS
  • Après votre commande vous et Antiquariaat De AS recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Antiquariaat De AS
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Antiquariaat De AS peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers