Titre

Vernietigingskamp Sobibor

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789067076296

Éditeur

De Bataafsche Leeuw B.V.

Prix

30,00(Excl. toute livraison)

Détails

2008, 374pp, hardcover gebonden, IN PERFECTE STAAT, zeer kleine beschadiging rand kaft.

Plus d'informations
Uitverkoopprijs
Jules Schelvis
"Jules Schelvis (1921-2016) werd geboren in Amsterdam. In 1943 werd hij met zijn vrouw en haar familie via Westerbork gedeporteerd naar Sobibor. Hij had geluk en werd op verder transport gezet. Na omzwervingen via o.a. Lublin en Auschwitz keerde hij uiteindelijk in Nederland terug. Hij was auteur van het standaardwerk Vernietigingskamp Sobibor en van Binnen de poorten, een verslag van zijn omzwervingen. In 2009 en 2010 was Jules Schelvis een van de Nebenkläger bij het proces tegen de Oekraïense oorlogsmisdadiger Demjanjuk. In 2010 verscheen Ooggetuigen van Sobibor, een verzameling interviews met twaalf overlevenden van vernietigingskamp Sobibor.
Samenvatting
Op 14 oktober 1943 brak in het vernietigingskamp Sobibor, in het oostelijk deel van Polen, een opstand uit die uniek was in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. In het kamp, dat toen anderhalf jaar bestond, waren al 25O.OOO joden vergast, van wie ongeveer 33.OOO uit Nederland afkomstig waren. De opstand van Sobibor is van grote betekenis geweest. De driehonderd gevangenen die wisten te ontsnappen konden na de oorlog getuigen van de massamoord. In tegen de SS-ers en Oekraïeners van Sobibor op gang gekomen processen kwamen misdaden aan het licht die anders wellicht verborgen zouden zijn gebleven. Aan de hand van niet eerder benutte bronnen en door middel van ooggetuigenverslagen reconstrueert Jules Schelvis de gruwelijke geschiedenis van een altijd in de schaduw van Auschwitz gebleven vernietigingskamp, waar zo veel landgenoten het leven lieten. Aan de transporten, de selectieprocedure, de gaskamers, vluchtpogingen, de opstand, de overlevenden en de medeplichtigen worden aparte hoofdstukken gewijd.
Images
Schelvis, Jules - Vernietigingskamp Sobibor
Schelvis, Jules - Vernietigingskamp Sobibor
Schelvis, Jules - Vernietigingskamp Sobibor
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Huis van de Letteren.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Huis van de Letteren
  • Après votre commande vous et Huis van de Letteren recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Huis van de Letteren
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Huis van de Letteren peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers