Ce titre ne peut être commandé.
Ce titre ne peut pas être commandé en ce moment. Veuillez réessayer plus tard
Titre

Het Geslacht van Marle Trilogie 2

Auteur
Langue

néerlandais

Éditeur

Westfriesland

Prix

4,00(Excl. toute livraison)

Détails

Hardcover 2009

Plus d'informations
Het Geslacht van Marle trilogie 2 door Annie Oosterbroek-Dutschun

Lees sporen

Dwaaltocht naar het geluk

In dit boek wordt verteld over de idylle wordt tussen Bé - zoon van Marrigje Heideveld en Jaap van Marle - en Lenie, de Joodse pleegdochter van Jaap en Geertrui. Wanneer Lenie inziet dat, door het grote verschil in interesses, een huwelijk tussen hen beiden een onmogelijkheid is, weigert Bé dit feit onder ogen te zien. Zijn halsstarrige houding na Lenies vertrek, komt niet alleen voort uit het verlies van Lenie, maar ook uit gekwetste ijdelheid. Gedurende enkele jaren tracht hij door veel uit te gaan zijn minderwaardigheidsgevoel kwijt te raken. Door zijn ongeïnteresseerd gedrag maakt hij het zijn omgeving bijzonder moeilijk, terwijl hij zijn moeder, na de dood van haar man, eerder tot last dan tot steun is. Tenslotte bemerkt hij echter dat Lenies besluit destijds volkomen juist is geweest, en vindt hij het geluk weer.

Geef ons het wachtwoord

In het vervolg deel is de jonge vrouw Mieke, die twijfelt aan de liefde van haar Bé. Als haar mans oude liefde een bezoek aan de hoeve brengt, spitst het drama zich toe. Bij het zien van de knappe vrouw met haar twee kinderen komen er allerlei waandenkbeelden in Mieke's overspannen brein op. Dat zij twee miskramen heeft gehad, ziet zij als een straf van God, omdat zij vóór haar huwelijk het bed met Bé gedeeld heeft. Haar grenzeloze eenzaamheid en overspannen geest drijven haar bijna tot een zelfmoordpoging, maar na een rustkuur kan ze toch weer de moed opbrengen te vechten voor het huwelijksgeluk van Bé en haarzelf. Alles dreigt echter weer mis te gaan als Mieke toch nog bewijzen voor Bé's ontrouw meent te ontdekken. Daardoor raakt zij weer zo met zichzelf in de knoop, dat zij geen oog heeft voor de vele problemen van haar man. Bé krijgt een ongeluk, en dát brengt hen pas tot elkaar.

Aanvaard het Leven

Opnieuw staat hier de hoeve centraal waar Marrigje van Keulen woont met haar zoon Bram. Het is Bram die hel gehele bedrijf leidt. Op de boerderij woont ook Frieda, die bij de Meulenbroeks is weggestuurd omdat ze zwanger was. Vrouw Meulenbroek wist dat haar zoon Chris de aanstaande vader was, maar als Frieda dat ging rondbazuinen, zou Meulenbroek zeggen dat ze haar met de knecht had betrapt. Frieda wil dolgraag toegeven aan haar verliefdheid op Bram, maar ze voelt zich besmeurd door haar verleden. Tevens wil ze niet opnieuw teleurgesteld worden door een rijke boer-in-spé. Ook Brams verstand zegt dat ze graag wil trouwen om haar kind een vader te schenken en een leuke toekomst te geven. Maar in zijn hart weet hij dat haar gevoelens voor hem oprecht zijn. Frieda en Bram staan voor een muur en zoeken elders een uitweg. Maar onweerstaanbaar worden ze naar elkaar toe getrokken...
Images
Oosterbroek-Dutschun, Annie - Het Geslacht van Marle Trilogie 2
aesopus Deventer

Boeken worden niet opengeslagen verstuurd.

verzendkosten per envelop zijn op basis van kosten Post.nl

pakketpost
via DHL volgens tarieflijst € 5,45 naar servicepunt.
via DHL naar huisadres € 6,45

Pakketpost
via DPD volgens tarieflijst € 5,25 naar servicepunt
via DPD naar huisadres € 6,25

pakketpost
via Post.nl naar huisadres € 6,95

Ophalen alleen op afspraak

Nouveaux livres deaesopus

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers