Titre

Arduin / de weg naar inclusie

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789044114096

Éditeur

Garant

Prix

6,50(Excl. toute livraison)

Détails

1e druk van 2003. 211 pagina's. Paperback. Het boek ziet er goed uit, er staat een naam op het schutblad.

Plus d'informations
Medeburgers met een verstandelijke beperking zijn mensen, daarom horen zij tussen de mensen. Het Model Arduin toont aan dat dit realiseerbaar is, ook binnen een betrekkelijk kort tijdsbestek voor alle medeburgers met een verstandelijke beperking die nu nog in Instituten wonen.
Het in stand houden van Inrichtingen voor medeburgers met een verstandelijke beperking staat haaks op de fundamentele rechten van de mens.
Ouders, zeker in het verleden, zijn gedwongen geweest om hun kinderen af te staan. Onthechten was een voorwaarde om te werken aan een betere toekomst van je kind. Dit was nog niet zo lang geleden een standaardprocedure bij opname in een Inrichting.
Nieuwe of toekomstige ouders kunnen gelukkig steeds beter en vaker opkomen voor de wensen van hun kinderen en voor hun eigen verlangens met betrekking tot de zorg en ondersteuning van hun kinderen. Steeds weer gaat het dan om de vraag of zij financieel in staat worden gesteld om met bijstand van deskundige hulpverleners de ondersteuning zelf te organiseren.
Dit boek geeft inzicht in de resultaten, zoals die tot nu toe binnen Arduin zijn bereikt. Er is ook onderzoek gedaan naar de kwaliteit van leven en bestaan onder de cliënten van Arduin. Tevens is ook bij ouders onderzocht hoe zij het huidige model Arduin ervaren in relatie tot de geboden ondersteuning. Een omvangrijke procesbeschrijving geeft de worsteling weer die medewerkers, ouders en cliënten hebben doorgemaakt.
Ten slotte worden de tien redenen onderschreven om te komen tot inclusief onderwijs en is er een dertien-stappenplan voor het ontmantelen van een instelling opgenomen.
Dit boek is een aanrader voor een ieder die met instellingszorg te maken heeft.
Images
Beemt, Piet van den - Arduin / de weg naar inclusie
Foorgoed Sittard

Een volledige beschrijving van de boeken kunt u vinden op onze website, www.foorgoed.nl
Regelmatig voegen we nieuwe titels toe aan ons assortiment. Neem gerust een kijkje en kom je een leuk boek tegen, bestellen kan ook via de winkel, www.foorgoed.nl of via de mail: info@foorgoed.nl

Het is ook mogelijk om boeken telefonisch of via de mail te bestellen en zijn eventueel op markten of in Sittard af te halen!

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Foorgoed.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Foorgoed
  • Après votre commande vous et Foorgoed recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Foorgoed
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Foorgoed peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers