Titre

Fotografie op het spoor

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789083003382

Éditeur

Uitgeverij Uquilair

Prix

49,95(Excl. toute livraison)

Détails

2021 ,1e druk ,272pp ,hardcover ,veel foto's ,groot formaat ,trein ,nieuw

Plus d'informations
Het boek bevat foto’s van de spoorwegen in Nederland die Roef Ankersmit vanaf 1955 heeft gemaakt. Daarbij ligt de nadruk op de eerste twintig jaar. De foto’s zijn ingedeeld op onderwerp en bij elke is een korte beschrijving opgenomen. Op deze wijze krijgt de lezer een, zij het fragmentarisch, beeld van hoe het spoor in die tijd functioneerde en was opgenomen in de omgeving.
De nadruk ligt op het goederenvervoer omdat dit in de loop der jaren grondig is veranderd. Het vervoer van stukgoederen is geheel van het spoor verdwenen, dat van wagenladingen komt nog maar heel beperkt voor en van alle rangeerstations is alleen het betrekkelijk nieuwe Kijfhoek overgebleven. Het vervoer van bulkladingen in complete treinen en containers is daarentegen flink toegenomen. Veel aandacht gaat uit naar kleine los-/laadplaatsen, aansluitingen en lijnen die niet meer bestaan.
Bij het reizigersvervoer wordt een aantal diensten getoond die in de loop der jaren veel veranderingen hebben ondergaan, niet alleen qua materieel maar ook qua dienstregeling.
Aan het einde van het boek staan foto’s van diverse onderwerpen, zowel wat betreft goederenvervoer als plaatselijke situaties die in de loop der jaren grondig zijn veranderd.

Dit alles wordt met zo’n 600 foto’s zichtbaar gemaakt, waarvan 500 stuks dateren van vóór 1975.
Images
Roef Ankersmit - Fotografie op het spoor
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Snoek in Rotterdam.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Snoek in Rotterdam
  • Après votre commande vous et Snoek in Rotterdam recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Snoek in Rotterdam
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Snoek in Rotterdam peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers