Titre

Het zwijgen van de Boeddha / inleiding tot het religiues atheisme

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789056700553

Éditeur

Asoka, Uitgeverij

Prix

15,00

Détails

2002, paperback, 410 blz. monogramstempeltje voorin, goed

Plus d'informations
Raimon Panikkar herformuleert het boeddhisme als een hedendaagse filosofische en religieuze traditie, in antwoord op vragen die in duidelijk westerse termen gesteld worden. Hij geeft ruiterlijk toe dat dit, wil het boeddhisme of welke religieuze traditie dan ook in deze tijd serieus genomen worden, onvermijdelijk is.

Vervolgens leest hij een aantal klassieke teksten aan de hand van vier thema's die het religieus atheïsme van de Boeddha kenmerken: de ontkenning van een substantieel zelf; nirvana als tenietgaan; immanente oorzakelijkheid of pratityasamutpada; en de weigering van de Boeddha om in te gaan op metafysische vragen. Hij licht ieder van deze thema's toe aan de hand van citaten uit belangrijke teksten, en onderbouwt met een nadere uitleg ervan zijn eigen interpretatie van het boeddhisme.

Dit boek, dat het resultaat is van tientallen jaren studie en ervaring, tracht de muur te slechten die de westerse cultuur heeft opgetrokken tussen de zogenaamde gelovigen en atheïsten. De auteur toont het boeddhisme van binnenuit en baseert zich daarbij ook op de kern van het christendom.

Het zwijgen van de Boeddha is geen apologie van het boeddhisme, noch van het christendom of het atheïsme, maar probeert onpartijdig een leidraad te vinden aan de hand waarvan we ons door deze drie klassieke mens- en wereldbeschouwingen kunnen oriënteren. Het boek is zowel een inleiding tot het boeddhisme, met in het tweede deel een weergave van een aantal fundamentele teksten daarvan, als een beschouwing over de spirituele situatie van de hedendaagse mens.
Images
Panikkar, Raimon - Het zwijgen van de Boeddha / inleiding tot het religiues atheisme
J.M. v/d Meer Alphen aan den Rijn

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie J.M. v/d Meer.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec J.M. v/d Meer
  • Après votre commande vous et J.M. v/d Meer recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de J.M. v/d Meer
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • J.M. v/d Meer peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers