Titre

Nieuw Amsterdam /Varen 1938 - 1940

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789492368072

Éditeur

Gunshome

Prix

69,95(Excl. toute livraison)

Détails

2016 ,1e druk ,474pp ,hardcover ,veel afbeeldingen ,scheepvaart ,deel 3A ,nieuw

Plus d'informations
Het HAL-vlaggeschip dsts Nieuw Amsterdam uit 1938 wordt algemeen beschouwd als het mooiste passagiersschip dat ooit in Nederland is gebouwd. Naar veler mening was het bovendien het mooiste dat ooit de wereldzeeën heeft bevaren.
Dit boek is de eerste band van het derde deel over het bestaan van het beroemde schip.
Het gaat over de eerste vaarjaren van de Nieuw Amsterdam. Eerst worden de technische en de officiële proeftocht van de Nieuw Amsterdam besproken. Daarna volgt de eerste retourreis tussen Rotterdam en New York. Dan komt de vooroorlogse vaarperiode van het schip aan de orde, dat zowel in de lijndienst naar de Verenigde Staten over de Noord-Atlantische Oceaan pendelde als luxueuze cruises maakte met welgestelde Amerikanen.
Totdat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Aanvankelijk werd het schip in Hoboken opgelegd, maar weldra volgde de requisitie van het grote en snelle schip voor dienstverlening aan de geallieerden. De Nieuw Amsterdam werd naar Halifax en Singapore gezonden om een ingrijpende verbouwing tot troepentransportschip te ondergaan.
Over al die aspecten presenteert dit boek zeer veel nieuwe en in hoofdzaak niet eerder gepubliceerde gegevens, met een zeer hoge graad van detaillering in woord en beeld.
Uitermate lezens- en kijkwaardig en bijzonder interessant.
Images
Nico Guns - Nieuw Amsterdam /Varen 1938 - 1940
Snoek in Rotterdam Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Snoek in Rotterdam.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Snoek in Rotterdam
  • Après votre commande vous et Snoek in Rotterdam recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Snoek in Rotterdam
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Snoek in Rotterdam peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers