Titre

Rotterdam Zuidwijk in de 20e eeuw

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789492535016

Éditeur

De Oude Stad

Prix

15,00(Excl. toute livraison)

Détails

hardcover, gebonden, 96 pp, 2016, IN PERFECTE STAAT

Plus d'informations
Uitverkoopprijs
Samenvatting
Fer Huizer verzamelde in de loop der jaren een immens archief aan foto’s van Zuidwijk, de wijk waar hij zelf opgroeide. Enthousiast geworden door de boeken van het echtpaar De Does over andere Rotterdamse wijken, besloot hij zelf ook zo’n boek over Zuidwijk te maken. Na een zeer grondige selectie bleven er ruim 200 foto’s over die de geschiedenis van Zuidwijk schitterend in beeld brengen.
De auteur ging nog verder en voegde enkele nieuwe elementen toe aan de standaardindeling van andere boeken, zoals over IJsselmonde, Kralingen of het Oude en Nieuwe Westen. Zo interviewde hij Adri Moulijn-Paauwe, de weduwe van Feyenoord-coryfee Coen Moulijn, die niet alleen als voetballer faam verwierf, maar tevens grote bekendheid genoot op Zuidwijk met zijn kledingwinkel aan de Langenhorst. Verder is er in het boek ruimte voor een bijdrage van huisarts J.J.L.M. van Vliet die bijna veertig jaar lief en leed deelde met talloze Zuidwijkers. Tot slot besteedde Fer Huizer een aantal pagina’s exclusief aan het openbaar vervoer in de wijk, wat mooie plaatjes oplevert van historische bussen en nieuwe trams. Erg leuk is ook nog de laatste pagina, die een groot aantal advertenties bevat van bekende winkeliers uit de wijk.
Images
Huizer, F.C.G. - Rotterdam Zuidwijk in de 20e eeuw
Huis van de Letteren Rotterdam

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Huis van de Letteren.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Huis van de Letteren
  • Après votre commande vous et Huis van de Letteren recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Huis van de Letteren
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Huis van de Letteren peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers