Titre

Boeddhistische beschouwingen / de betekenis van de leer en de methoden van het boeddhisme voor westerse mensen

Auteur
ISBN

9789056700027

Éditeur

Asoka, Uitgeverij

Prix

9,00

Détails

1996

Plus d'informations
Als geen ander is de in het Westen geboren Lama Anagarika Govinda doorgedrongen in de rijkdommen van de Oosterse wijsheid en in de meditatieve traditie van het boeddhisme. Zijn boeken over de theorie en de praktijk van het boeddhisme hebben een wezenlijke bijdrage geleverd om deze 'religie zonder dogma' in het westen bekend te maken en te verspreiden.

Terugblikkend op een rijk en avontuurlijk leven beschrijft Lama Govinda in dit boek de essentie van zijn levenservaring op de boeddhistische weg naar vrijheid - een weg, die tegenwoordig steeds meer westerlingen fascineert, en die hij als een van de eerste europeanen niet alleen theoretisch onderzocht, maar ook in de praktijk bewandelde. Puttend uit eigen ervaring laat hij zien welk een belangrijke rol het boeddhisme kan spelen in het denken en de zelfverwerkelijking van de hedendaagse westerse mens.

In dit boek wordt duidelijk waarom tegenwoordig moderne natuurwetenschappers steeds vaker teruggrijpen naar de filosofie, kosmologie en metafysica van het boeddhisme, waarom de moderne bewustzijnswetenschap steeds sterker de invloed ondergaat van de oeroude 'transpersoonlijke psychologie' van het boeddhisme - en waarom thans zoveel westerlingen zich tot een van de vele vormen van deze niet-thestische godsdienst aangetrokken voelen.

De in dit boek gebundelde essays, voordrachten en gesprekken weerspiegelen het volledige spectrum van Lama Govinda's creatieve vermogen tot communiceren: ze zijn steeds nauwkeurig afgestemd op het desbetreffende publiek van lezers of toehoorders en spreken hen op de voor hen juiste manier aan. Hierbij weet hij steeds nieuwe perspectieven te ontsluiten en schetst hij ons een totaalbeeld van een actueel boeddhisme dat verheven is boven alle dogmatische accenten van de uiteenlopende boeddhistische scholen.

Dit boek wordt niet alleen gekenmerkt door een overtuigende wetenschappelijke aanpak, meeslepende vertelkunst en geniale synopsis, maar het zijn vooral de begripsvolle goedheid en een op verantwoordelijkheidsbesef steunende medemenselijkheid die rechtstreeks tot het hart spreken, ook daar waar de auteur zich tegen alle mogelijke vormen van dogmatische verstarring keert, zelfs als deze lijken te worden geheiligd door een eeuwenoude traditie.
Boekhandel Kipka Appeltern

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Boekhandel Kipka.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Boekhandel Kipka
  • Après votre commande vous et Boekhandel Kipka recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Boekhandel Kipka
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Boekhandel Kipka peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers