Titre

MUSSERT. Een politiek leven

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789029531139

Éditeur

Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam, 1984

Prix

10,00(Excl. toute livraison)

Détails

Paperback met verlijmde katernen, soft cover met flappen, 329pp,met z/w-foto's, in goede staat.

Plus d'informations
Open Domein, nr. 10

Vier Mussert-mannen, oud-Oostfrontstrijders, groeven in de nacht van 16 op 17 juni 1956 Musserts gebeente op om te voorkomen dat het door een aanstaande grafruiming verloren ging. In navolging van de Leider hoopten zij op de dag waarop de ogen van het volk zouden worden geopend en Mussert gerehabiliteerd. Dan ook zou er een waardig grafmonument verrijzen. De stoffelijke resten werden in een koperen vat begraven bij een van de vier. En zo kan men met een parafrase op Napoleons laatste wil zeggen dat Musserts gebeente rust in vaderlandse grond, te midden van het volk dat hij zo heeft liefgehad. Maar omdat die liefde voornamelijk van één kant kwam zal de plaats wel altijd onbekend blijven.
Fragmenten van deze biografie verschenen eerder in MAATSTAF en werden hogelijk geprezen. Niet alleen aan de hand van archieven, bronnenpublicaties en literatuur, maar vooral ook door vaak zeer intensieve contacten met personen die hem van nabij hebben gekend -onder anderen zijn joodse (!) huisvriend, zijn adjudant, zijn butler, zelfs zijn zuster die voor- noch nadien ooit met een buitenstaander over hem sprak - tracht Meyers de mens Mussert uit te beelden. Hierbij staan centraal de vragen die dit paradoxale en niet zelden bizarre leven hebben beheerst : in hoeverre was Mussert een produkt van een met zware accenten van fatsoen, traditie en nationalisme aangezette opvoeding? Wat bracht deze nuchtere technicus die het tegendeel van een gokker was tot de sprong in het duister van de politiek?
Images
Meyers, Jan - MUSSERT. Een politiek leven
Azucena Boek Winschoten

 

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Azucena Boek.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Azucena Boek
  • Après votre commande vous et Azucena Boek recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Azucena Boek
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Azucena Boek peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11000 librairies

Antiquaires et particuliers