Titre

Op weg naar rust / de PILLAR-methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme

Auteur
Langue

néerlandais

ISBN

9789081965927

Éditeur

Inspired Quality Publishers

Prix

15,95

Détails

2de dr 2015, 190pp, paperback 4,10 brievenb pakje met trace

Plus d'informations
Recensie bij het boek: Op weg naar rust – De Pillar- methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme door Herman de Neef
Het woord autisme is ons allen bekend, helaas soms ook als scheldwoord. Wat autisme precies inhoudt is ons vaak veel minder duidelijk. Soms weten mensen die samenleven met iemand met autisme niet eens precies wat er aan de hand is. Door bekende films, zoals: Rainman, Ben-X en anderen worden ons vaak de extremen van autisme getoond, wat zeker niet bijdraagt aan een evenwichtige kijk op deze aandoening.
De auteur is er in geslaagd om op heldere en prettig leesbare wijze over een ingewikkelde aandoening te schrijven. Door de uiteenzetting van de Pillar-methodiek, geeft hij ons tegelijk inzicht in het leven van mensen met autisme. Met name het hoofdstuk waarin hij autisme vanuit verschillende invalshoeken bekijkt is zeer inzichtgevend. Het boek geeft autisme de plek die het nodig heeft. Ontdaan van allerlei extremen, die er natuurlijk af en toe ook zijn. De toegevoegde praktijkschetsen geven mensen met autisme een gezicht, ze komen dichtbij en stemmen mild, ontroeren ook.
De Pillar-methodiek getuigt van veel kennis en jarenlange ervaring. Goed toegepast, is het een levensveranderend model, dat mensen met autisme de kans geeft weer volwaardige deelnemers van de maatschappij te worden in plaats van in de marge van de samenleving terecht te komen. Toen ik Herman begin 2011 zijn Pillar-methodiek hoorde uitleggen, was ik diep getroffen door de eenvoud, maar ook door de juistheid ervan. Na zijn lezing stapte ik op hen af en zei: “Herman dit verhaal klopt, het is geen ingewikkeld geconstrueerd model, nee, het is het leven van mensen met autisme.” Het heeft me over de streep gehaald om met zijn model te gaan werken.
Ook voor mensen die zelf een vorm van autisme hebben zal dit boek een hoopgevend boek zijn. Vooral ook omdat wordt uitgegaan van de unieke kwaliteiten van deze mensen. Wanneer het lukt om deze capaciteiten te gebruiken en tegelijk conform de Pillar-methodiek rust te brengen, gaat er voor hen een nieuwe wereld open.
In de samenleving is er op dit moment veel onrust over de vergoeding van begeleiding voor mensen met autisme. Veel mensen vergissen zich in de beperkingen van deze groep. Ze komen vaak zoveel sterker over dan ze in werkelijkheid zijn. Op 2 oktober is er een werkgroep gestart onder leiding van Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten “Vanuit autisme bekeken”. Deze werkgroep heeft de opdracht te onderzoeken hoe mensen met autisme beter ondersteund kunnen worden bij hun participatie in de samenleving. Met “Op weg naar rust” heeft deze werkgroep een waardevolle leidraad in handen.
Vanuit mijn werk als iQ-coach heb ik Herman steeds beter leren kennen. Ik weet hoe integer hij is. Deze levenshouding vind ik terug in zijn boek. Naast het aanreiken van een prachtige methodiek, zet hij de mensen met autisme op een waardevolle plek in de samenleving. Daarmee heeft hij baanbrekend werk verricht. Het is hem gelukt om als filosoof met een mensgerichte kijk op het leven, te komen tot een praktische handreiking, die bruikbaar is in het leven van alledag.

Wim Sterkenburg - begeleider van mensen met autisme - Amersfoort
Images
Neef, Herman de - Op weg naar rust / de PILLAR-methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme
Neef, Herman de - Op weg naar rust / de PILLAR-methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme
Lillith Kockengen

de verpakking wint geen schoonheidsprijzen, probeer zoveel mogelijk te recycelen en toch veilig te versturenboekenlijst is helaas niet update, veel mensen bestellen en zien er vervolgens vanaf :(

Entrez vos données ci-dessous pour commander ce titre à la librairie Lillith.

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

En visitant notre site Web, et en passant une commande, nos termes et conditions s'appliquent.

Inscrivez-vous comme acheteur gratuitement

Modifier les paramètres
Le captcha est en cours de chargement. Veuillez patienter...

Cliquez sur le carré blanc ci-dessus

  • Tous les livres sont en état complet et normal, sauf indication contraire. De petites imperfections comme une page collée ou un nom sur la feuille ne sont pas toujours mentionnés
  • Vous gérez directement cette commande avec Lillith
  • Après votre commande vous et Lillith recevrez une confirmation par e-mail. Dans l'e-mail que vous pouvez trouver, vous pouvez trouver le nom et l'adresse de Lillith
  • L'acheteur paie les frais de livraison, sauf accord contraire
  • Lillith peut demander un prépaiement
  • Boekwinkeltjes.nl essaie de rapprocher les acheteurs et les vendeurs. Boekwinkeltjes.nl n'est jamais impliqué dans un accord entre l'acheteur et le vendeur. Si vous avez un différend avec un ou plusieurs utilisateurs, vous devez le réparer vous-même. Vous indemnisez Boekwinkeltjes.nl de toute réclamation.

7,5 millions de livres

Neuf et d'occasion

11100 librairies

Antiquaires et particuliers